Petrezselymes tócsni - ÉTEL_RECEPTLEÍRÁS_GASZTROIRODALOM
PETREZSELYMES TÓCSNI
Hozzávalók:
10 db burgonya, 1 db tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanálnyi őrölt bors, 1 evőkanálnyi só, 1 db nagy vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 marék liszt
Elkészítése:
A nyers burgonyát durva reszelőn lereszeljük és hagyjuk állni 5 percig. Ezalatt a hagymát és a fokhagymát összezúzzuk. A burgonyát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott hagymákat, a felaprított petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot, végül a lisztet, de csak annyit, hogy éppen összeálljon. Formázzuk (kicsi kerek lapos forma). Forró olajban barnára kisütjük.
Életfotó még nincs itt.