bezár
 

Portfóliók

Reflexnyelv

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 Bort kortyolok otthon, aztán teljes díszben, cigit az útpadkára hajítva szállok fel a buszra. Alig van rajta ember, üres téren állok, fülemben zene szól, ereimben pörögni vágyó vér lüktet. Múlnak a megállók, és én meglátok egy ismerős arcot, egy szívemnek kedves ismerős arcát. Felszáll ő is, előttem áll, nekem háttal. Az ajtók tükröződő felületében figyelem, nézem őt, és képzeletem rózsaszín, naiv felhőkön szökdelve csapong.

Elmosolyodik, és felém fordul. Te vagy Ariadné, kérdezi. Nem értem beszédét, meglep, hogy leszólít, pont ő. Megismétli, és én zavart mosollyal arcomon rázom fejem, nem, nem én vagyok. Találkozóm van Ariadnéval, folytatja, és azt hittem, te vagy az, hiszen láttam az ajtó tükrében, hogy figyeltél. Igen, figyeltelek, mert keddenként ugyanarra a helyre járunk szórakozni, és imádom a hangod. Énekelsz holnapután is, ugye? Biztosan az én hangomat szereted, vagy a zenét, amit előadok? A te hangodat, ahogy egy egyszerű, jól ismert dalnak ad új értelmet. Akkor énekelek. De biztos nem te vagy Ariadné? Biztosan nem, válaszolom, bár én lennék, ha ennyire keresed, gondolom.

Hónapok telnek el. Újra és újra, minden kedden megjelenek a helyen, ahova mindketten járunk, de ő nincs ott. Feladom, bacardi kólát iszom, tekilát, bort, sört, viszkit, ami jön, és lassan elfelejtem a színészt, akinek beleszerettem a hangjába.

Hónapok telnek el, változik az életem, változom én is. Felmondok munkahelyemen, és este a régen látott, szépemlékű helyen ülök, hallgatom a zenét, iszom a lángoló abszintot.

Italom elfogy, így hát a pulthoz lépek. Sört kérek, jobb s pénz híján. Valaki megkocogtatja a vállam. Hátrapillantva a színészt fedezem fel.

Régen láttalak, kezdi. Régen jártál itt, folytatom. Bemutatom a barátnőmet, ő Ariadné, vele volt találkozóm, mikor azt hittem, te vagy az. Kezet fogok a lánnyal, aki egóm szerint egy fikarcnyit sem jobb, mint én, és mosolyt erőltetek arcomra. Mikor végül találkoztunk, elmondtam neki, hogy összetévesztettem veled, mosolyog zavartan, de boldogan a párkapcsolattól. Félszegen nevetek hát én is.

Kezemben a sörrel ülök vissza asztalomhoz, és azon gondolkodom, mennyivel lenne más az életem, ha akkor a buszon azt mondom, én vagyok Ariadné.

2006-07-26



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés