bezár
 

Portfóliók

kis dolgok

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

 egy ajtó bezárul, egy másik kitárul, és így tovább. ilyen az élet.

néha vannak ilyen pillanatok, én csak a kegy pillanatainak nevezem őket, amikor megsejtek valami nagyon alapvető dolgot az életből. és ezt a sejtést, ezt a tudást szeretném most átadni neked.

nem a nagy dolgokba, nem a különleges, nagy cselekedetekbe szeretsz bele egy emberben. nem: a kis dolgokba szeretsz bele.

recitálhat a másik descartes-t napestig. megnyerhet x bringaversenyt. megmászhatja a himaláját. lehetnek hihetetlen filozófiai eszmefuttatásai (nesze neked, posztmodern kikacsintás).

ha összejöttök, összejövünk, és aztán valamiért mégis szétmentek, szétmegyünk, nem ezek fognak hiányozni.

hanem a kis dolgok.

ahogy megfordul elalvás előtt. ahogy hozzád bújt. ahogy a füldebe szuszogott. ahogy hunyorítva köszöntötte a reggelt, és ha rád nézett, elmosolyodott. ahogy töltötte a kávét. ahogy a fenekedre csapott, úgy ok nélkül, és nevettetek. ahogy mozgott az orra hegye, amikor beszélt. ahogy felvonta a szemöldökét valami váratlan kérdésre. ahogy lerúgta a cipőjét hazaérkezéskor. ahogy leállt vitatkozni a kofákkal. ahogy megcsókolt. ahogy a füledbe súgta, hogy "most, mindjárt", ahogy végigsimított rajtad úgy, ahogy csak ő tudta.

ezek azok, amikbe igazán beleszeretsz. ezek hiánya fáj, éget, mikor már nincs többé neked.

a kis dolgok. a legnagyobbak.



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés