bezár
 

Portfóliók

Támogatás a 2010-es költsévetési tervezethez kapcsolódó nyílt levélhez

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
 

Szeretnénk kapcsolódni a Gyógypedagógiai Szemle honlapján megjelent a 2010-re tervezett költségvetésre reagáló képviselői nyílt levélhez és az írásban megfogalmazottakkal egyetértésünket és támogatásunkat kifejezni.

 

Magunk a gyógypedagógia országosan legnagyobb létszámú érintettet képviselő, szegregált és integrált formában oktatott SNI tanulók, tanulásban akadályozott ill. értelmi fogyatékos gyermekeket ellátó intézményben dolgozunk, mely szervesen kapcsolódik a gyógypedagógia más szakmai területeihez, így egységében látjuk és szeretnénk kezelni a gyógypedagógia területén jelentkező problémákat.

 

Úgy gondoljuk, hogy a gyógypedagógia minden területére vonatkoztatva kijelenthetjük, hogy a gyógypedagógiai ellátás azon területek egyike, mely az emberek életminőségét közvetlenül, alapjaiban érinti, így kezelése elsődlegesen a tradicionális tudományokat megillető szakmai alapokon történhet, melyet nem befolyásolhatnak politikai, gazdasági rövidtávú érdekek. A szakmaiság érvényesüléséhez szükség van meghatározott feltételek jelenlétére. Nem hisszük, hogy egy átgondolatlan válságkezelési stratégia, vagy esetlegesen politikai érdekek megnyilvánulásaként lehet, szabad feláldozni az eddig elért gyógypedagógiai eredményeket, és ezáltal kiszolgáltatott emberek sorsát, ellátását kockáztatni, negatív irányba elmozdítani, különösen most, amikor a gyógypedagógiának saját szakmai paradigmaváltásával, a változó társadalmi igényeknek megfelelő szerepkörének meghatározásával is meg kell küzdenie.

 

Józan ésszel végiggondolva a tervezett megvonások következményeit, arra a következtetésre kell jutnunk, hogy a rászorulók tömege maradhat megfelelő támasz nélkül. A segítségnyújtás elmaradása a későbbiekben már helyrehozhatatlan károkat okozhat nemcsak a rászoruló emberek életében, hanem egy nagy múltra visszatekintő szakma minőségre törekvő feladatellátásában is.

 

Csatlakozunk tehát a kéréshez, hogy a fenti indokok alapján a Képviselő Asszony/Úr, a költségvetés tárgyalásakor ne szavazza meg ezeket az elvonásokat.

 

Budapest, 2009-09-22

 

Tisztelettel:

 

Molnár Katalin

Gyógypedagógus, számítástechnika tanár

 

Ari Pálma Katalin

Közoktatási szakértő

 

Bolla Helga

Szakvizsgázott gyógypedagógus

 

 

 

 



nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés