bezár
 

Portfóliók

Az emberiség legfontosabb gondolata

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tegnapelőtt megszületett az emberiség legfontosabb gondolata! A zseniális ötlet egy rácegresi köszörűsmester, Balog Aladár fejéből pattant ki, aki azonban másnap délelőtt kameráktól és újságíróktól körülvéve csak egyes részleteket volt képes abból felidézni. Balog Aladárt a Tudományos Akadémia egyik különleges intézetébe szállították, ahol filozófusok, pszichológusok és katonai szakértők próbálják meg ismét összeállítani az emberiség jövője szempontjából döntő jelentőségű elképzelést.
A lángeszű köszörűs fejébe többezer mélyelektródát ültettek, melyek jeleit egy szuperszámítógép rögzíti és elemzi a nap 24 órájában, nehogy akár álmában is elmulasszanak egy emlékfoszlányt. Balog Aladár elmondta, hogy az emberiség legfontosabb gondolata minden előzmény nélkül, hirtelen tudatosult benne, a hármas csatornán leadott kutyatáp és az azt követő arcápoló reklám vetítése között.
A köszörűsmester azonnal felismerte, hogy valami rendkívüli történik vele, hiszen normálisan csak a legritkább esetben szokott töprengeni, ráadásul a gondolatában felbukkanó fogalmak és szavak többségét nem is ismerte. Balog Úr mintegy rátalált erre a páratlan jelentőségű ideára, anékül, hogy értelemezni tudta volna azt. Ezért nyomban elhatározta, hogy mielőtt elfelejtené, papírra veti az egészet. Azonban az arcápolót ajánló vonzó hölgy, majd pedig a következő, szakmába vágó, önélező késeket hirdető rövid reklámfilm sajnos elterelte a figyelmét, így utólag csak a sötét anyag, a halhatatlanság, a svédacél és az időutazás szavakat vetette papírra.
Elmondása szerint egész éjjel virrasztott, hátha ismét összeáll a korszakalkotó gondolat. Még egy éjfél utáni beszélgetős műsorba is betelefonált tanácsért, de a műsort vezető csillagjós csupán a születési adataira volt kíváncsi. Annyit azért közölt Balog Aladárral, hogy az Uránusz, a Neptunusz és a Plutó a köszörűsmester születési idejére tehető együttállása érzékennyé tették őt a tapasztalás transzcendens dimenzióira, éppen ezért feltehető, hogy Balog Úr valamiféle soha külön meg nem tanult, villanásszerű rádöbbenés eredményeként szerzett rejtett tudást hordoz magában.
Habár ezt sem értette, a köszörűs a hírtől még nyugtalanabb lett, ám hiába erőlködött, nem jutott eszébe semmi. Már virradt odakint mire a kimerültségtől álomba merült. Másnap délután az intézetben a specialisták sem produkáltak eredményt, az ominózus reklámfilmek ismételt levetítése után mindössze annyit állapítottak meg, hogy az arcápolót hirdető hölgy láttára a köszörűs örömközpontja fokozott aktivitást mutat, azonban kártyára írt kulcsszavainak felmutatása a svédacél kivételével nem váltott ki semmiféle érzékelhető hatást a köszörűsből. A szakértői konzílium végül úgy döntött, hogy Balog Urat határozatlan ideig folyamatos megfigyelés alatt tartják.
Bármilyen hihetetlen, még az is lehet, hogy az emberiség legfontosabb gondolata mindörökre elveszett.


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés