bezár
 

Portfóliók

Volt az ember és megteremtette a káoszt

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
,...hogyan találjuk meg azt, ami el sem veszhet...’'

Mindig siettem, a nagy káoszban elvesztettem önmagamat. Sétáltunk kézenfogva én és önmagam, beszélgettünk, viccelődtünk. ,,Milyen jó humorom van!’’ – mondtam önmagamnak. Első utam a sankhoz vezetett, a szokásosat ittuk, sört plasztik pohárból. Eltelt az este, a plasztik poharak gyűltek, nem voltam részeg, az akkor vagyok, amikor már járni sem tudok. Részt vettem még éjszaka egy konferencián, ahol A Káoszról, ami jelen van, de senki sem veszi észre volt a téma. Közben ígéretett tettem egy másik káosz felszámolására. Átláttam a helyzeteket. Miért ne, ha helyzet van? A barátomat telefonon kereste a Michael Jackson, hogy miért pont a Michael, azt senki sem tudja, ilyen a káosz. Elég volt, hazafelé, még mielőtt a járással gondom lenne. Hazafelé lányok kéretszkedtek fel a biciglimre, hazavittem őket. Otthon.
Reggel felkeltem, és nem voltam önmagam, elvesztem én. Szomorú lettem, hiányoztam önmagamnak. Ígéretet tettem a káosztalnításra, elmentem, megtettem.
Mivel én és önmagam külön utakon jártunk, nehezebb lett az élet, kerestem önmagam. Találkoztam Sátán Mikivel, aki Taksonyban tehenész, XXI. századi cowboy, kedvenc mondata: Ne kritizálj, hanem legalizálj! Ő sem látott engem, de megmutatta az anyukájának vásárolt dinnyét. ,,Szép nagy dinnyéje, van anyukádnak-...-nem adod el?’’
Már egy napja voltam külön magamtól, vártam, hátha viszzatalálok önmagamhoz. Lehet megszöktem, lehet nem törődtem eleget önmagammal, pedig én úgy éreztem, hogy jó viszonyban voltunk, nem volt közöttünk vita, én jó voltam önmagamhoz. Biztosan valami történt velem, a nagy káoszban valahol ottragadtam, vagy elraboltak, fogvatartanak.
Egy idő után magam nélkül kezdtem láthatatlanná válni. Nem láttak az emberek, senki sem látott. Sátán Mikivel megbeszéltük, hogy hozza a dinnyét, elcseréljük egy Bob Marley lemezért, de ha láthatalan vagyok, hogyan talál meg.
Voltak akik láttak. Kérdeztem, hogy mikor és hol? Nem tudták, láttak engem, de önmagamat nem, voltak olyanok akik önmagamat látták, viszont engem nem. Mit érek én önmagam nélkül. Mit érsz te önmagad nélkül? Majd meg lesz! ,,El sem veszett, csak elrejtetted, hogy sajnáljunk’’- mondta ő és vele volt ő is.
Lehet el sem vesztem, de akkor miért vagyok mégis láthatatlan. Megszólalt a plasztik poharas sör, azt mondta, ha elvesztem ennek így kellett történnie, én menjek haza és hagyjam ott magamat, ahol vagyok, ne keressem. Egyszerre nem lehetsz te és önmagad is. Otthon.
Reggel én önmagam ébredtünk. Mintha el sem vesztem volna, ketten voltunk magam. Mondtuk magunkanak milyen rossz volt külön magamtól nekem, mennyire hiányoztam én magamnak, én azért nem vallottam be, hogy mennyire hiányzott önmagam, hogy nélküle nem voltam önmagam. Egész nap meséltem magamról nekem.
Sétáltunk kézenfogva én és önmagam, beszélgettünk, viccelődtünk. ,,Milyen jó humorom van!’’ – mondtam önmagamnak. Első utam a sankhoz vezetett, a szokásosat ittuk, sört plasztik pohárból. Eltelt az este, a plasztik poharak gyűltek, nem voltam részeg, az akkor vagyok, amikor már járni sem tudok. A barátomnak elmeséltem, hogy én végre önmagamra leltem, csak most elküldtem magamat egy kicsit szórakozni, megérdemlem. Ott bulizok a színpad előtt. Elhatároztam, hogy üvegből iszom a sört, majd elmegyek a színpadhoz, kézenfogom önmagamat és hazasétálunk, viccelődünk. Másnap elmentünk dolgozni, ahol szekszuális zaklatásnak voltunk kitéve én és önmagam. A segédeknek ilyen a sorsa mondtam önmagamnak, idősödő nők zaklatásának vagyunk kitéve. De egy eurós órabérben megéri, bevállalom a zaklatást, sőt még lehet engedek is neki. Hasznos tanácsokat is kaptam a nőtől. Ha valakit meg akarok verni, lessem ki mikor sétál el a házam előtt, rántsam be a kapun, verjem meg a saját udvaromban, majd dobjak rá egy mosógépet, és mondjam azt, hogy elakarta lopni. ( -Néni ne bántsom kérem! –Néni a jó édesanyád, én vén kurva vagyok!) Azért, ezt mégsem, de azért jót szórakoztunk önmagammal a kiselőadáson. A Sátánnal elcseréltem a kapámat egy ABBA kazettáért. ( -Csak nyomd meg a playt és már játsza is! – Te meg kapálj vele!)
Ismét sétálgattam, találkozott a barátom velem, megittunk egy sört alumínium dobozból. Le akarják bontatni a házát, útban van a ház a szomszédnak. (-Ne bontsd le, mert ne. –Nem fogom, csak arréb tesszük.) Vagy a barátom jelentse föl a szomszédot, mert a szomszéd mindig őtet bámulja, amikor ő meztetlenül kapál a kertjében. (-Így jobb szomszéd, természetesebb.-Ne jelents föl kérlek, maradjon a ház, csak hadd kukkolhassalak! -Jó szomszéd!)
Elmentem még én és önmagam egy korsó sörre, velünk volt ő is. Elmesélt nekem sok mindent, töbször is, de nem baj ő ilyen, így van jól. Ő jó ember. Meghívott egy körte pálinkára, de nem fogadhattam el, azt nem iszom, csak sört.

Tévedtem, önmagam nem volt velem. Elfelejtettem megfogni a kezét és elhúzni a színpad elől. (-Gyere megyek.) Megfeledkeztem magamról.

Tudtam hol hagytam, visszamentem. Halott volt. Vagy ott sem volt, vagy csak ismét elbújt valahová?. Én itt vagyok, de hol vagyok Én. Keressem?

Tudtam hol hagytam, visszamentem. Ott voltam.Én önmagammal játszadoztam.

A Sátántól visszakérem a kapát, adok érte egy dinnyét.


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés