bezár
 

Portfóliók

Globális felmelegedés műhely a wikipédia honlapján

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Globális felmelegedés műhely célja:
Ivóviz pocséklása a legnagyobb bűn a Földön, ezt kell tudatosítani a magyar közösség számára, a szén-dioxid kibocsájtást a lehető legradikálisabban csökkenteni kell. Kiemelt szócikkek minőségre emelni a globális felmelegedés-t szócikket. A Sablon:GF -t fejleszteni kell.

Globális felmelegedés műhely:
[a]http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Glob%C3%A1lis_felmeleged%C3%A9s_m%C5%B1hely[text]http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Glob%C3%A1lis_felmeleged%C3%A9s_m%C5%B1hely[/a]

Globális felmelegedés:
[a]http://hu.wikipedia.org/wiki/Glob%C3%A1lis_felmeleged%C3%A9s[text]http://hu.wikipedia.org/wiki/Glob%C3%A1lis_felmeleged%C3%A9s[/a]

A globális felmelegedés az egész Földre kiterjedő, összetett időjárási jelenség, melynek során az átlaghőmérséklet évről-évre emelkedik, és ennek következtében az időjárás szélsőségesebbé válik.

Az Intergovernmental Panel on Climate Change harmadik jelentése 1,4 és 5,8 °C közötti globális átlaghőmérséklet-emelkedést jelez előre 2100-ig. Fő oka feltehetőleg, hogy az emberi civilizáció (mindenekelőtt a fejlett iparú országok) szén-dioxidot és más üvegházhatást keltő gázokat bocsát ki óriási mennyiségben. „Mindig is voltak nagyszabású éghajlati ingadozások”, körülbelül „150 éve azonban az ember jelentős mértékben befolyásolja az éghajlatot”


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés