bezár
 

Portfóliók

A királyi jóga

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A királyi jóga

Szupta vádzsrászána, mandukászana, padmászana, halászana, utthita paszcsimatánaszána-no ezek sem hiányoznak a Bioenergetic jógakötetéből. A szerző azonban egyszerű magyar nyelven vall a vallásról, anyagelvűségről, Nyugat és Kelet szellemi találkozásáról, szükségletekről, étkezésről, szexualitásról, elmebetegségekről, mindennapjainkról.
De nem hiányoznak az ászanák, a helyzetgyakorlatok, s már ideje lenne már néhány hétvégét eltölteni otthonos, szegekkel kivert, puritán, de kényelmes fakírágyunkon, a bölcs lemondást tanulmányozva, mielőtt megérkezik a második Gyurcsány csomag, hogy testben és lélekben is felkészülhessünk arra. Persze nincs tudomásom, hogy Öszödön léböjtkúra is volt, azért a kormánytagok többségének és a teljes frakciónak alaposan kinyitnám a csakráját.
A megtisztulás igényével és a teljesség igényével: köldöktől szegycsontig, és fültől fülig. A kötet a békéről beszél, csendről, nyugalomról, hitről, jó egy kicsit ősi értékeken tűnődni, mint az egyre hangosabban dübörgő gazdaságról vizionálni. Aztán megvan az eredmény.
A könyv nagyon sokat beszél és nagyon sokat vár a Keleten, Indiában meghonosodó kereszténységtől, a vallások összebékítése a célja. Brahma s Buddha eszmevilágának ez a nagyszerű vallásrendszere) J. Donald Walters leszögezi, hogy a jóga nem vallás)ám az univerzális vallásrendszer egész lényegét magába foglalja.
A kötet kommentár Az Evangéliumhoz, és Szent Pál leveleihez (jó néhány krisztusi megjegyzés is más akusztikát kap, ha Keletről „halljuk"). Áttekinti a modern kultúra birodalmát; megmagyarázza a modern és az ősi keleti indiai művészetet és gondolkodást, és tudományt.
A nyelv szépsége, melybe a szerző filozófiáját öltözteti, majdnem annyira felett áll az analízisnek, mint gondolkodásának misztikus szépsége és racionális fennköltsége. Egy fönséges rapszódia ez a könyv, mely magával ragad és meggyőz bennünket. A könyv a jóga különböző ágazati közül a rádzsa jógát ismerteti.
Tizennégy leckében kapunk útmutatást az ember spirituális rendeltetéséhez, nagyszerű bizonyítékokkal. A képek egyszerűek, érthetők.


OM.

Kerekes Tamás

Swami Kriyandanda ( J. Donald Walter: A rádzsa jóga

Bioenergetic, Budapest
2005
[a]http://www.bioenergetic.hu[text]www.bioenergetic.hu[/a]





Kerekes Tamás


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés