bezár
 

Portfóliók

Az úszó

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mikor megszületett, rögtön a vízben találta magát. Vízben, aminek volt egy kis sodrása... A segítő kezeknek hála először észre sem vette, hogy mozog az éltető közeg, s akár a veszte is lehetne. Megtanították evickélni, így már a segítő kezek közelében maga is úszkálhatott. Azt hitte, tud úszni...persze nem tudott, még épp hogy csak nem merült el.
A csendes víz, amibe született, lassan sodorta...lassan, de biztosan, egyre távolabb születése helyétől. A víz követte a folyók törvényét: Gyűljetek össze, legyetek mélyek, szélesek, hömpölygőek. De ő erröl nem tudott...
Úgy érezte régóta van már a vízben, de nem zavarta...látta, sokan vannak, akik régebb óta úsznak. A sodrás nem volt erős, és ő megtanulta élvezni a vizet...,megtalálta a szépségeit, a ficánkoló halakat a mélyben, a játékos hullámokat. Észrevette a legtöbb örvényt is, vagy segítettek neki elkerülni.
Kíváncsi lett és kisebb saját utakat is tett. Találkozott más úszókkal, akik különböztek az eddig látottaktól, érdekesek voltak, máshogy mozogtak. Elkezdett kísérletezni...vajon máshogy is lehet?S megtanult háton úszni, miközben a csillagokat nézte, s közöttük érezte magát.
Újabb úszókkal találkozott, s szinte azt sem tudta , havá lettek a régiek...Talán sejtette, hogy a sodráshoz lehet valami köze, talán nem. Az újak lehet hogy a régi társak voltak, csak mivel már kicsit tudott úszni, a hozzáértés bizonyos fajtájával kezdte szemlélni őket.
Voltak akik kecsesen úsztak, mások erőlködve, megint mások egy helyben tapostak...találkozott a maga fajtájával is...de látott olyanokat is, akik nem úsztak, csak vitették magukat az árral, s olyanokat is, akik másokkal vitették magukat(legtöbbször a legerősebbek voltak ezek).
Látott néhány igen különös, ragadozó hal szerű úszót is...őket próbálta elkerülni, miután látta, ahogy elragnak valamit, ami megtettszett nekik.
Azt vette észre, hogy nagyon megváltozott minden...a víz-folyó,
sodrása van! Nagyobb lett. Nagyobbak lettek a hullámok, zavarosabb a víz, erősebb a sodrás, a víz színe és íze is megváltozott...meszebb lett a part...
Gondolkozni kezdett és rájött, minden fokozódni fog..a hullámok, a sodrás, az íz, a szín és szaporodnak azok a ragadozó szerűek...szaporodnak, és egyre erősebbek, nagyobbak!...

Ekkor elkezdett úszni...a sodrással szemben, a folyón fölfelé, hogy megtalálja a forrást...









Minden változik...kicsit, vagy nagyon, de elkerülhetetlenül...


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés