bezár
 

Portfóliók

Ragadozó városok

Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ragadozó városok

A Hetedik Mennyország a városok gyöngyszeme volt. Amikor a leszállásjelző szignálja felcsendült a rádióban, Tom felcsigázva rohant a pilótafülke felé, hogy minél előbb lássa a nevezetes várost. Útközben Hesterrel futott össze, akinek lába gyógyult már, de a lelke még nem. A pilótafóüke vezetője , Miss Fang, felkiáltott. -Odanézzetek! Ott van. Maga a Hetedik Mennyország! -mutatott ki a hatalmas szélvédőn. Tom és Hester a pilótaülés mögé álltak, hogy jobban lássák a távoli felhőtengerben lebegő, aranysárgán csillogó várost, amely fölött, mint valami dicsfény, lebegett színes gázballonja. Valamikor a ködbe vesző múltban a Hetedik Mennyország úgy döntött, hogy otthagyja azt a földi siralomvölgyet, ahol csak a félelem és a reszketés az úr, és guruló városból repülő várossá vált. Egész nyáron át a agy Vadászmező felett lebegett, de a telet a melegebb déli légterekben töltötte. Most mint kereskedelmi központ és légi vándorok népszerű találkozóhelye működött. Tomnak eszébe jutott, hogy mekkora látványosságnak számított, amikor a Hetedik Mennyország egy egész héten keresztül London felett lebegett. Azon a héten menetrendszerű városnéző léghajók indultak a Kensington Gardensből és a Circle Parkból az ég ékszere felé. Az is eszébe jutott, hogy mennyire irigyelte azokat az embereket, akiknek, mint Melliphantnak, volt elég pénzük ahhoz, hogy a borsos menetdíjat megfizessék, hogy aztán azzal henceghessenek, hogy ők a Hetedik Mennyországban jártak. pedig Tom is oda tartott, és nemcsak egyszerű turistaként, hanem egy kalandos út résztvevőjeként. A nap lebukni készült, a léghajó pilótája kikapcsolta a motorokat, és a város kikötője felé vitorlázott. Leszállását egyenruhás forgalomirányítók segítették, tarka zászlókat lobogtatva. A város kikötője teli volt turistákkal, valamint egy csomó parkoló őrrel. Néhány perccel később a Hetedik Mennyország fedélzetére léphettek. Alkonyodott, de a légiforgalom nem csökkent. Első osztályú és fapados gépek váltották egymást. Megtalálhatóm volt ott minden náció és hajótípus: az apró, átlátszó oldalú légicsónakoktól a tigriscsíkos fűszerkereskedő hajókig, amik egyenesen az egzotikus Ezersziget egyikéről kerültek ki. A szikra volt a város legnagyobb mumusa. Ugyanis bármikor felrobbanthatta a léghajók gázzal töltött ballonjait. A Hetedik Mennyországban még a fésülködés is súlyos bűnnek számított. Minden ház tetején turbinák forogtak, az volt a dolguk, hogy a központi erőműbe gyűjtsék össze a szél energiját. A levegő nehéz volt az ismeretlen ételek erős illatától. Mindenfelé pilóták jöttek-mentek hosszú, csattogó bőrkabátjaikban, olyan gondtalan magabiztossággal, ami bizonyára csakis a levegő vándorainak sajátossága.
Az egymást könyörtelenül fölfaló jövőképet vizionáló regényből nem hiányzik a szerelem sem, a családi dráma sem. Légi szabotázs, létérben zajló ütközetek alkotják Tom és Hester kalandjainak keretét, a sci-fi elemekre utal egy emberszabású terminátor, Sikoly szerepeltetése is, aki tovább segít bonyolítani az egyébként is briliáns mesefűzésű regényíró nyelvi szövetét.természetetsen lehet olvasni Gulliver történetét gyermekmesének, de gondoljunk a Kazohiniára, arra a riasztó j9vőre, melyben történészek harcolnak technokratákkal. A harc a mindent eldöntő Medúzáért folyik, a szerelem mindent megtesz a diadalért, az élőhalottakból nyomkövetők lesznek. A sorsok összefonódnak, folyik a harc a szüleiket ártatlanul legyilkoló szereplő ellen-Kalózvárosok, menekülő városok, rozsdatelepek között izgulhatunk e különös jövőképű regény főszereplőinek boldogulásáért.
A legfontosabbat megtudhatja az olvasó: mindent az emberi érzelem dönt el, s néha az informatika (egy hibás kód.)

A kiadó előszava:
London újra mozgásba lendült. Otthagyja hatalmas talpnyomát a vadászmezőn, ahol a nagyobb városok kisebbeket hajszolnak, hogy aztán eltüntessék őket feneketlen gyomrukban. Ám London városa most nagyobb falatra vágyik, minden energiájával egy távoli cél elérésére törekszik, miközben egyre több szóbeszéd járja a MEDUZÁRÓL. Ide akar visszajutni Tom és Hester. Előbbi, hogy újra otthon legyen, utóbbi azért, hogy bosszút álljon. Mégis együtt kell működniük, együtt kell átvészelniük életveszélyes helyzeteket, miközben sejtelmük sincs, hogy milyen küldetéssel kerülnek újra a ragadozó nagyváros fedélzetére.

Reeve Ragadozó városok
Animus Kiadó
[a]http://www.animus.hu[text]www.animus.hu[/a]
info@animus.hu
Kerekes Tamás


[a]http://www.thomaskerekes.blogter.hu/[text]http://www.thomaskerekes.blogter.hu/[/a]
[a]http://www.transycan.net/cafe[text]http://www.transycan.net/cafe[/a]
mailto: thomaskerekes@msn.com


nyomtat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés