bezár
 

színház

2011. 03. 16.
Kész a kaposvári színház jövő évados műsorterve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden eddiginél korábban, március közepére elkészült a kaposvári Csiky Gergely Színház jövő évadra szóló műsorterve; az Újra Tervezés szlogennel összeállított 2011/2012-es programtervet Rátóti Zoltán igazgató szerdán sajtótájékoztatón ismertette.

Szkéné színház

Mint azt a színház vezetője kiemelte, az évad minden színésznek méltó és elegendő feladatot tartogat, háromnál kevesebb bemutatója nem lesz senkinek.

Hozzátette: a következő szezon előadásai már kikerültek a próbatáblára, így mindenki jó előre tudhatja, hogy mire készüljön.
Elbocsátásra senkinek sem kell számítania - jegyezte meg a direktor, hangsúlyozva: amíg nem szükséges, nem változtat az elődjétől (a múlt év tavaszán tragikus hirtelenséggel elhunyt Schwajda Györgytől) "megörökölt" társulat összetételén.

A már szeptember 10-én elinduló új évad programjában öt nagyszínpadi előadás, négy stúdió- és két gyerekdarab szerepel, és folytatják az idei évadban kísérleti jelleggel bevezetett, sikeres felolvasószínházi esteket, melyek keretében kilenc bemutatót terveznek.

A következő szezon első premierjeként - egyben magyarországi bemutatóként - Sofi Oksanen finn szerző Tisztogatás című tragédiáját állítja stúdiószínpadra Valló Péter. Ugyancsak szeptemberben mutatják be Szabó Máté rendezésében a Régi nyár című zenés vígjátékot, valamint Kelemen József rendezésében egy gyerekmusicalt, a Pán Pétert.

Az októberi bemutató szintén egy stúdió-előadás lesz, Kocsis Pál April De Angelis Színházi bestiák című darabját állítja színpadra. A rá következő hónapban pedig Funtek Frigyes rendez Amint a mennyben címmel misztériumjátékot.

Decemberben egy ősbemutatóval várja a közönséget a Csiky Gergely Színház: Háy János és Lovasi András - a teátrum felkérésére készült - Kéz cím zenés darabját Göttinger Pál rendezésében láthatják a kaposváriak.

Az új év első bemutatója január végén egy ifjúsági előadás, A Pál utcai fiúk lesz, melyet Vidovszky György rendez. Márciusban Tim Carroll rendezésében a IV. Henrik című Shakespeare-drámát, stúdiószínházi premierként pedig Rusznyák Gábor rendezésében az Antigonét láthatja a közönség.

Áprilisban mutatják be Tasnádi István Finitóját Dömötör Tamás színrevitelében, a jövő évad utolsó premierjeként pedig Schwajda György A szent család című komédiáját a szerző fia, Schwajda Gergő állítja stúdiószínpadra.

Hornung Gábor szervező a korai műsorterv kapcsán elmondta: ez nem csak a művészeknek, de a nézőknek is előnyt jelenthet, hiszen így jóval korábban megvásárolhatják a bérleteket, nem kell szeptemberre hagyni, amikor úgy is sok a családok kiadása az iskolakezdés miatt. Jelezte: most először lesz három- és négyelőadásos stúdióbérlet, és ismét lehet venni gyerekbérletet.

Rátóti Zoltán a bérletek áráról szólva közölte: a színház nem kíván változatni a bérletárakon, ám a döntést erről áprilisban a kaposvári közgyűlés hozza majd meg.

A régóta húzódó és egy sürgetőbbé váló - jelenlegi bekerülési költségét tekintve mintegy hétmilliárd forintot kitevő - színházfelújítással kapcsolatos kérdésre válaszolva az igazgató azt mondta: a felújításról nem tettek le, de ez egyelőre még várat magára. Nincs ígérvényük a szükséges összegre, így még a jövő évadot is a jelenlegi körülmények figyelembe vételével tervezték meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés