bezár
 

art&design

2011. 03. 16.
Ismét Berlinben nyitott kiállítást a New York-i MoMA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét év után ismét Berlinben mutatja be gyűjteményét a New York-i Museum of Modern Art (MoMA).

A pénteken Kompass (németül Iránytű) címmel nyílt tárlat a múzeum gyűjteményének 250 rajzát mutatja be. A Martin Gropius Bauban a második világháború után kibontakozó művészet nagy neveinek műveit láthatják a látogatók. Összesen 120 művész alkotásai tekinthetők meg, köztük például Jasper Johns, David Hockney, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Mona Hatoum, Neo Rauch, Donald Judd és Martin Kippenberger alkotásai.

A kiállításon az ötvenes évek vége óta az Egyesült Államokban és Európában készült műveket mutatják be, amelyek a Judith Rothschild Alapítvány kortársrajz-gyűjteményéből származnak. A hatszáz művész összesen 2600, papíralapú művét tartalmazó gyűjteményt 2005-ben ajándékozták a MoMA-nak.

A 120 művész alkotásaiból összeállított válogatásban kortárs alkotók művei is szerepelnek. Arturo Herrera, Kai Althoff, Lucy McKenzie alkotásai mellett láthatóak a MoMA gyűjteményébe újonnan felvett alkotók, például Christian Holstadt, Nick Mauss, Seb Patane és Amelie von Wulffen művei is.

A bemutatott képek, rajzok témái rendkívül sokszínűek, a különböző anyagokkal való kísérletezés azonban közös jellemzőjük. A művészek lőpor, testnedvek, föld, korom, fényképek és újságkivágások segítségével alkották meg képeiket.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés