bezár
 

art&design

2011. 03. 12.
Keramikus-grafikus testvérpár kiállítása Nagykanizsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kép és Más címmel Magyar Krisztina grafikus és Magyar Márta keramikus több mint 50 munkájából nyílik kiállítás Nagykanizsán a Kulturális Központban vasárnap, a Tavaszi Művészeti Fesztivál nyitórendezvényeként.

prae.hu

Magyar Márta keramikusművész többségében "keramikonokat", kerámiából mintázott és égetett ikonokat mutat be Nagykanizsán, ahol testvérével együtt gyerekkorát töltötte.

Mint azt az MTI-nek elmondta, a közönség a tárlaton összesen 25 kerámiát láthat, köztük a Pompeji angyal, a Vizitáció, a Szent József és a Mária a gyermekkel című "keramikont" és az Agancsos című kerámiaszobrot.

Testvére, Magyar Krisztina grafikusművész mintegy 30 képet, köztük stációkat, tájképeket, könyvillusztrációkat állít ki az április 8-ig látható tárlaton.

Magyar Márta 1998-ban szerzett diplomát az Iparművészeti Egyetem kerámia szakán. Alkotásai jórészt raku technikával kiégetett domborműves, pecsételt felületű kerámiaképek. Munkáinak forrása a középkori ikonfestészet, szobrászat, a román kor szentjei és kopott kőfelületei.

Öt gyermeke mellett nehezen jut ideje az agyagozásra, az éjszakákból "csíp le" kis időt az alkotáshoz - árulta el az MTI-nek a művész, akinek Homokkomáromban, Kecskeméten és Kaposvárott szabadtéri alkotásai is megtalálhatók.

Magyar Krisztina a Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán diplomázott, majd a Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakát is elvégezte.

Mint az MTI-nek elmondta, négygyermekes anyaként az utóbbi nyolc évben meseillusztrációkkal foglalkozott, legutóbb tavaly jelent általa illusztrált kötet, Döbrentey Ildikó A kisded első csodája című mesekönyve.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés