bezár
 

art&design

2011. 03. 12.
Cranachot, a reneszánsz festőt népszerűsítik a német városok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen nyolc bajorországi, szászországi, szász-anhalti és thüringiai "Lucas Cranach város" fog össze, hogy bemutassa a világhírű festő művészi örökségét.

prae.hu

A tartományokon átívelő Wege zu Cranach (Cranachhoz vezető utak) elnevezésű kulturális projekt csütörtökön Kronachban veszi kezdetét - itt született a német reneszánsz egyik legjelentősebb festőjeként számon tartott idősebb Lucas Cranach 1472-ben. A művész 1505 és 1550 között Wittembergben élt, majd 1553-ban Weimarban hunyt el.

A projektben nyolc város - Coburg, Dessau-Rosslau, Eisenach, Gotha, Kronach, Wittenberg, Schneeberg és Weimar - vesz részt.

A Cranach festőcsaláddal különleges kapcsolatban álló városok a turizmusért felelős német központ közreműködésével a kulturális turizmust támogatják ilyen formában.

A "Cranach városokat" egyetemek, múzeumok és egyházi intézmények részvételével létrehozott tudományos tanács is támogatja. A tanács tagja például Elke Werner berlini művészettörténész, Gunnar Heydenreich kölni Cranach-szakértő és restaurátor, valamint Norbert Michels, a Dessauban lévő Anhalti Galéria munkatársa is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés