bezár
 

irodalom

2011. 03. 10.
Írók az elmúlt húsz év magyar irodalmáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön tartotta Új nemzedékek, új tendenciák - két évtized a magyar irodalomban című konferenciáját Budapesten a Magyar Írószövetség.

prae.hu

Az írószervezet titkára, Erős Kinga az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az egész napos konferencia célja azoknak az irodalmi törekvéseknek az áttekintése volt, amelyek az ebben az időszakban színre lépett magyar írónemzedékek tevékenységét jellemezték - függetlenül attól, hogy azok képviselői határon innen vagy azon túl működtek.

A konferencia előadóinak fiatal irodalmárokat kértek föl, hiszen az elmúlt húsz évben nemcsak új írói és költői, hanem új kritikusi, irodalomtörténészi nemzedék is fölnőtt, és jelentkezett már írásaival.

Erős Kinga szerint fontos volt annak bemutatása, ők hogyan látják a kortárs magyar irodalomban érzékelhető folyamatokat. Képviseletükben Dobás Kata, Sütő Csaba András, Kránicz Gábor, Pieldner Judit, valamint Deres Péter elemezte a korszaknak a magyar lírában, prózában és drámában tapasztalható jelenségeit.

A Magyar Írószövetség a tanácskozás anyagát szeretné könyv alakban közzétenni a Tanácskozások az Írószövetségben című sorozatában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés