bezár
 

zene

2011. 03. 10.
Amorf Lovagok: gyereklemez-bemutató felnőtteknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esti időpontban, tehát egyelőre felnőtteknek mutatja be tavaly év végén megjelent gyereklemezét az Amorf Lovagok, az Erik Sumo Bandből ismert Tövisházi Ambrus projektje pénteken a budapesti Gödör klubban.

prae.hu

Az Amorf Lovagok a Pál Utcai Fiúkkal és Frenkkel közös estén játssza el a Tócsarobbantó című, "gyerekeknek és nyugdíjas óvodásoknak" készített lemezét - közölték a szervezők. A gyerekek várhatóan késő tavasszal láthatják-hallhatják élőben a zenekart.

A 2007-ben feloszlott Amorf Ördögök alapítói, Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus által 2010-ben tető alá hozott "barkácspopzenekar" Tócsarobbantó címmel szürreális popdalokat írt gyerekeknek.

A témák között szerepel egy egész utca befestése tarkára, török ostromlók kontra magyar várvédők más szemszögből, a feltalálók élete vagy a Balaton.

A számok élőben öttagú zenekarral szólalnak meg: az Erik Sumo Bandben is zenélő Pápai István (ütőhangszerek) és Mészáros Ádám (gitár) mellett Boros Levente dobon játszik a Lovagok első koncertjén a billentyűs-énekes Tövisházi Ambrus és az éneklő Tariska Szabolcs kíséretében.

Az Amorf Lovagok Facebook-oldalán tette közzé, hogy az új lemez dalai mellett egy régi Amorf Ördögök-számot is eljátszanak pénteken.

Tövisházi Erik Sumo Bandje - immár a nemrég kilépett Harcsa Veronika nélkül - április 29-én az A38-on mutatja be új anyagát, néhányszámos EP-jét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés