bezár
 

art&design

2011. 03. 10.
Színházi sorozat kolozsvári középiskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elsősorban a középiskolás diákoknak szól a Kolozsvári Állami Magyar Színház keretén belül március 27-én induló Különóra című programsorozat - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap honlapján.

prae.hu

Az első Különórán a diákok Örkény István egyperces novelláiból kaphatnak ízelítőt Köllő Csongor rendezésében. Az esten előadott egyperces novellákban Farkas Lóránd, Buzási András, Köllő Csongor, Vindis Andrea, valamint Pethő Anikó lép fel. A továbbiakban Bogdán Zsolt színművész Az átváltozás című Kafka-novellát adja elő.

A tervek szerint havonta 2–3 alkalommal is jelentkezik majd a Különóra. Visky András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti aligazgatója a lapnak elmondta, hogy a kolozsvári magyar szakos tanárok maximálisan támogatják a kezdeményezést.

A színházi előadások mellett három további esemény is szerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színház friss programkínálatában. Március 16-án este 8 órától első alkalommal találkozhatnak a nézők a világhírű román drámaíró, Matei Visniec műveivel.

Visniec III. Richárd betiltva című drámáját a színház új stúdiójában olvassák fel, majd nyilvános beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők a jelenleg Párizsban élő alkotóval. Március 18-án este 7 órától Marian Crisan Morgen című filmjét vetítik, szintén az új stúdióban. Vetítés után Hatházi András, a film egyik főszereplője beszélget a nézőkkel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés