bezár
 

színház

2011. 03. 09.
50. évfordulójára készül a Gyulai Várszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Monodrámák bemutatásával készül a Gyulai Várszínház alapításának közelgő 50 évfordulójára és Shakespeare fesztivál is lesz az idei, immár 48. évad műsorán.

Szkéné színház

Gedeon József, a teátrum igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az évadban ismét összművészeti fesztivált rendeznek Gyulán, hiszen a július 1-től augusztus 14-ig tartó programsorozat alkalmából nemcsak színházi előadásokat láthatnak az érdeklődők, hanem ismét lesznek zenei és irodalmi rendezvények, sőt a Gyulára látogatók megtekinthetnek táncos, népzenei és a néptáncos produkciókat, valamint a népművészeti fesztivál programjaira is ellátogathatnak.
A 48. évad eseményeit immár hagyományosan a gyulai vár udvarán, a közeli tószínpadon, a vár körül, valamint a Ladics-házban tartják.

A várszínház egyik új bemutatója Shakespeare Troilus és Cressida című darabja lesz, amelyet a Nemzeti Színház két művésze, László Zsolt és Tompos Kátya, valamint a Forte Társulat művészei adnak elő Horváth Csaba rendezésében.

A várszínház bemutatja Spiró György Imposztor című darabját is, a főszerepet a Gyulán élő Kovács Lajos alakítja. A darabot Árkosi Árpád rendezi, s a Budapesti Kamaraszínházzal közösen mutatják be. A színpadi művet 1983-ban már láthatták a nézők a fővárosban a Katona József Színházban Major Tamás főszereplésével.

A várszínház közelgő ötvenedik évfordulója alkalmából két monodráma is színre kerül, közöttük Maróti Lajos A számkivetett című műve, amely az olasz költőről, Dantéről szól, valamint Bethlen Miklós Erdély kancellárja című drámája, amelynek főszereplője Papp János lesz.
Az idei nyári Shakespeare fesztivál keretében mutatják be a grúz Robert Sturua rendezésében a Vízkereszt, vagy amit akartok című produkciót, továbbá a világhírű Oskaras Korsunovas litván rendező A vihar című darabját.

A vendégbemutatók között lesz az Indul a bakterház című vígjáték a veszprémi Petőfi Színház előadásában, a címszerepben Eperjes Károly Kossuth-díjas művészt láthatják az érdeklődők. A darabot a szintén Kossuth-díjas Bereményi Géza rendezi.

Az összművészeti fesztiválon, a már hagyományos dzsesszprogramon fellép az Egyesült Államokból érkező Victor Bailey Group. A blues fesztiválon játszik Eb Davis, Deák Bill Gyula, Ripoff Raskolnikov, Pribojszki Mátyás és Póka Egon zenekara.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés