bezár
 

film

2011. 03. 09.
Kis költségvetésű filmekbe fektet a patinás brit stúdió
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alacsony költségvetésű filmekbe fektet a Pinewood Shepperton stúdió - ahol többek közt a James Bond- és Batman-filmeket is forgatták -, hogy ezzel támogassa a brit filmgyártást.

prae.hu

A nagy múltú intézmény húsz százalékos részesedést vállalna az alacsony költségvetésű filmek gyártásában és szándéka szerint évente hozzávetőleg négy ilyen filmtervbe fektetne pénzt.

A kiválasztott projekteket azzal is támogatják, hogy rendelkezésre bocsátják a Pinewood Londontól nem messze, Buckinghamshire és Surrey grófságban található létesítményeit.

A stúdió abban bízik, hogy a kezdeményezés révén megismételhető lesz A király beszéde című film sikere. A történelmi dráma alig kilencmillió fontból készült, bevételei azonban már 150 millió felett járnak, a film több Oscar- és BAFTA-díjat is nyert.

"Ha anyagi hozzájárulásunk viszonylag alacsony is, első osztályú létesítményeket, valamint a Pinewood és a Shepperton stúdiók gyártási tapasztalatát ajánlhatjuk fel mellé, ami meghaladja a költségvetést" - mondta Ivan Dunleavy, a 2001-ben egyesült stúdiók tanácsának egyik képviselője.

Jeremy Hunt, a brit kormány kultúráért felelős minisztere elégedettségének adott hangot, amiért a Pinewood "segítséget nyújt a kisebb brit filmprodukcióknak".

Ahogy azt A király beszéde is mutatja, a kis költségvetésű brit alkotásokban is megvan a lehetőség, hogy világsikerré váljanak. A producerek a filmipar felől érkező bármilyen segítséget örömmel fogadnak - tette hozzá a politikus.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés