bezár
 

építészet

2011. 03. 08.
Miniszteri biztost kapott a Várnegyed
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zumbok Ferenc személyében miniszteri biztost nevezett ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a budai Várnegyed megújításához szükséges állami feladatok koordinálására - tájékoztatta a tárca kommunikációs főosztálya kedden az MTI-t.

prae.hu

A közlemény szerint a jogász végzettségű Zumbok Ferenc jelentős tapasztalatokat szerzett csőd- és felszámolási ügyek elrendezésében, később pedig közbeszerzési és beruházási területen. Kormányzati és ügyészségi munkái mellett 1999 óta tanít a Károli Gáspár Református Egyetem Jogi Karán.

A miniszteri biztos feladatát március 1-től hat hónapon át látja el, tevékenységét a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja. A miniszteri biztossal szembeni elvárás, hogy munkájával a budai Várnegyed nemzeti értékeinkhez méltó, összehangolt fejlesztését támogassa - olvasható a kommünikében.

A tárca felidézi, hogy a budai Vár és környezetének rendezése az Új Széchenyi Terv nemzeti programjai között szerepel. A Várnegyed közeljövőben kidolgozandó hosszú távú fejlesztési terve alapján megkezdődik majd a budai Vár felújítása és fejlesztése, valamint a Várkert-bazár és környezetének rendbetétele.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Filip Rybkowskival

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés