bezár
 

színház

2011. 03. 08.
POSZT: nyilvános a versenyprogram
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összeállt a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramja: a kedden közzétett lista szerint a 2011-es fesztiválon hat nagyszínpadi és kilenc kamaraszínházi produkció száll versenybe június 9. és 18. között.

Szkéné színház

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a szervezők emlékeztettek arra, hogy a korábbi évek hagyományaival szakítva idén első alkalommal három válogató tekintette meg a 2010. március 1. és 2011. február 28. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházi előadásokat. Szilágyi Lenke fotóművész, Vekerdy Tamás pszichológus és Urbán Balázs színikritikus átlagosan 160 előadást nézett meg.

A POSZT versenyprogramjában a Nagyszínpadon a debreceni Csokonai Színház A revizor (rendező: Vlagyiszlav Troickij), az egri Gárdonyi Géza Színház Prolik (rendező: Máté Gábor), a budapesti Katona József Színház A mizantróp (rendező: Zsámbéki Gábor), a budapesti Nemzeti Színház Három nővér (rendező: Andrei Serban) és Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe (rendező: Mohácsi János), valamint a Vígszínház Mikve (rendező: Michael Docekal) című darabja szerepel.

Idén a Nagyszínpadon két stúdióelőadást is láthatnak az érdeklődők: a debreceni Csokonai Színház Mesés férfiak szárnyakkal (rendező: Vidnyánszky Attila) és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmár (rendező: Bocsárdi László) című produkcióját
A kamara- vagy stúdiószínházi előadásokat felvonultató programba beválogatták még a budapesti Bárka Színház Nehéz (rendező: Bérczes László), a szintén budapesti HOPPart Társulat Chicago (rendező: Zsótér Sándor), a Kolozsvári Állami Magyar Színház Leonce és Léna (rendező: Tompa Gábor), a budapesti Nemzeti Színház Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból (rendező: Alföldi Róbert), a Pécsi Nemzeti Színház Parasztopera (rendező Mohácsi János), a budapesti Pintér Béla és Társulata Szutyok (rendező: Pintér Béla), és a Színház- és Filmművészeti Egyetem Félelem és macskajaj a Harmadik Birodalomban (rendező: Zsótér Sándor) című előadását is.

Azt már a hónap elején nyilvánosságra hozták, hogy jövőre is megmarad a három fős válogató bizottság: a 2012-es POSZT versenyprogramját Rockenbauer Zoltán művészettörténész, volt kulturális miniszter, Lőrinc Katalin táncművész és Zappe László színikritikus állítja majd össze.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés