bezár
 

film

2011. 03. 08.
Lengyel filmdíj Lemhényi Réka vágónak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmest díjazott a Lengyel Filmakadémia: Lemhényi Réka kapta a legjobb vágónak járó elismerést Varsóban Az ölés esszenciája (Essential Killing) című lengyel-ír-norvég-magyar koprodukcióban készült moziért.

prae.hu

Jerzy Skolimowski filmje tarolt a Lengyel Filmakadémia (Polska Akademia Filmowa) hétfő esti díjátadóján Varsóban. Az ölés esszenciája nyerte el a legjobb film és a legjobb zene díját, valamint a legjobb rendezőnek járó elismerést is. A legjobb vágó díját Lemhényi Réka, a film vezető vágója lengyel kollégájával, Maciej Pawlinskivel együtt kapta meg - közölte a Magyar Filmunió kedden az MTI-vel.

Az Izraelben, Lengyelországban és Norvégiában forgatott film utómunkáit Magyarországon végezték hazai szakemberek közreműködésével. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával megvalósult film a budapesti Mythberg Films koprodukciójában készült, magyar koproducere Berger József volt.

Az ölés esszenciája című politikai thriller főszereplője Emmanuelle Seigne és Vincent Gallo, aki a tavalyi velencei filmfesztiválon alakításáért a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vehette át. A film világpremierjének helyet adó olaszországi mustrán különdíjjal is elismerték az alkotást. A filmet azóta számos fesztiválon bemutatták és több díjat nyert világszerte.

A provokatív thriller egy afgán fiatalemberről, Mohamedről szól, aki Kabulban egy barlangban találja magát, kívül pedig az amerikai katonák. Egyetlen lehetősége van a menekülésre: öl, vagy őt ölik meg. Hirtelen határoz, megöl három amerikai katonát. Foglyul ejtik, és rövid amerikai rabság után egy ismeretlen kelet-európai országba szállítják. Egy autóbaleset során azonban sikerül megszöknie fogvatartóitól.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés