bezár
 

színház

2011. 03. 08.
Megcsappant a miskolci színház támogatása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A művészeti intézmények közül a Miskolci Nemzeti Színház támogatása igencsak megcsappant, látható a költségvetés tervezetében, hogy 59 millió 900 ezer forinttal kevesebbet kap az önkormányzattól működési hozzájárulásként - írta kedden az Észak-Magyarország.

Szkéné színház

Halasi Imre igazgató elmondta: csaknem 100 millióval kell kevesebből gazdálkodniuk az idén, ráadásul mivel progresszív a rendszer, az önkormányzati támogatás csökkentésével az állami normatíva összege is csökken. Hozzátette: tavaly 100 millió forintot kellett maguknak kitermelni, most ezt az összeget 35 millióval megemelték.

A direktor kiemelte: eddig sem volt magasan finanszírozott a színház, eddig is takarékoskodniuk kellett, de most még inkább így lesz.

"Csökkentett üzemmódban működünk majd, azaz csökkentjük a bemutatók és az előadások számát, de a minőség csökkentéséről szó sem lehet" – nyomatékosította Halasi Imre.

Mindezt a következő évadtól, azaz szeptembertől. A Miskolci Nemzeti Színház vezetője tart attól, hogy spirálba keverednek a döntéssel, hiszen nagyobb bevételt várnak el tőlük, amelyet kevesebb előadásszámmal és bemutatóval kell elérniük.

Halasi Imre mindezek ellenére nem tervez elbocsátásokat, úgy véli, már így is a teljesítőképesség határán dolgoznak munkatársai – olvasható a napilapban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés