bezár
 

art&design

2011. 03. 07.
Kortárs horvát szobrászat - magyar reflexiók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy hónap múlva nyitja kapuit a Határok nélkül. Kortárs horvát szobrászat - magyar reflexiók című, a kortárs horvát szobrászművészetet áttekintő európai vándorkiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.

A magyar EU-elnökség alkalmából, „A horvát kultúra hónapjai” nyitó eseményeként, a Horvát Köztársaság Kulturális Minisztériuma által felajánlott kiállítás három évtizedet átfogva, tizenhét művész több mint ötven alkotását mutatja be.

A zágrábi Képzőművészeti Akadémiáról érkező anyag mellett reflexiószerűen összeállított, kisebb számú magyar válogatás is helyet kap a tárlaton. Sokféle technikai, stiláris és gondolati szál fut párhuzamosan, reflektál egymással, illetve találkozik a kortárs horvát és magyar szobrászművészetben. Ezt tanúsítja a kiállítás is, amely figuratív, geometrikus, organikus vagy konceptuális műveket is felvonultat.

Egyedi, autonóm megfogalmazások, műfaji és technikai határokat feszegető alkotások várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Galéria 2011. április 6. és 2011. július 3. között látható kiállításán.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés