bezár
 

film

2011. 03. 03.
Spielberg filmesíti meg a Wikileaks-történetet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Steven Spielberg és stúdiója, a Dreamworks filmesíti meg az utóbbi évek egyik legnagyobb politikai kiszivárogtatásáról gondoskodó Wikileaks oknyomozó portál és annak alapítója, Julian Assange történetét.

prae.hu

A világhírű rendező-producer a Guardian című brit laptól vette meg a sztori jogait - ezt maga a Guardian tudatta csütörtöki számában.

A lap együttműködött a kiszivárogtatásban a Wikileaks portállal és két újságírója - David Leigh, valamint Luke Harding - könyvben írja le Assange életét gyermekkorától kezdve egészen a titkos kormányzati dokumentumok kiszivárogtatásáig.

Steven Spielberg egy Wikileaks portálról szóló másik könyv, a német Daniel Domscheit-Berg - Assange egykori munkatársa - kötetének jogait is megvette - jelezte a Guardian.

Julian Assange személyében "lebilincselő karaktert" látnak a filmkészítők - fogalmazott Alan Rusbridger, a Guardian főszerkesztője. A hírek szerint a Dreamworks leleplező thrillert akar forgatni a történetből, de forgatókönyvírót és színészeket még nem szerződtetett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés