bezár
 

art&design

2011. 03. 02.
Éjjel-nappali lett a Budavári Labirintus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Éjjel-nappal nyitva áll a látogatók előtt a Budavári Labirintus március 7-től.

prae.hu

Az érdeklődők részt vehetnek olyan "éjszakai, egyszemélyes útkeresésen", amelyen az európai kultúrát meghatározó alkotók, többek között Dante, Hölderlin, József Attila, Szent Ágoston, Liszt vagy Bach kíséri végig a látogatót.

A koromsötét útvesztőkben csak a Labirintus Lámpás és a választott kísérő segít eligazodni a térben. Az ingyenes programra a "kísérőt" és az időpontot a honlapon, a www.labirintus.com oldalon foglalhatják le a bolyongani vágyók.

Az intézmény az egyéni éjszakai bolyongások mellett változatlan formában és tartalommal várja a közönséget a nappali labirintus-járásra és a világhírűvé vált Olajlámpásos barangolásokra is - közölte a programok kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A világviszonylatban egyedülálló labirintusrendszer csaknem félmillió évvel ezelőtt, hévizes feltörések, kimosódások révén jött létre.

A gömbfülkéket később hadi és gazdasági megfontolásokból összekötötték egymással és a Vár házainak pincéivel is, így a Várhegy gyomrában valóságos útvesztő jött létre.

A sziklapincék közötti utak teljes kiépítésére az 1930-as években került sor, majd a háborús program részeként egy tízezer férőhelyes óvóhelyet alakítottak ki. A vasbeton szerkezetekkel eltorzított Vár-barlang a hidegháborús időszakban titkos katonai objektum volt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés