bezár
 

film

2011. 03. 01.
Vicces a Thor, de jól áll neki
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rajongók kicsit meghökkentek a Thor legújabb előzetese láttán, ugyanis a filmben szemlátomást erőteljes a komikus vonulat. A norvég isteneket eddig nem vicces kedvű fickóknak ismertük, a rendezőnek, Kenneth Branagh-nak azonban megvan a magyarázata minderre...

prae.hu

– Thor arrogáns és akaratos istenség, aki a végtelenségig fölháborítja apját, Odin főistent – mondja a rendező. – Ezért száműzi a Földre, ahol Thor sokáig nem találja a helyét, és folyton konfliktusba kerül az emberekkel. Ha egy karakternek ilyen erőteljes negatív vonásai vannak, valamivel ellensúlyozni kell, és ki kell domborítani az emberi oldalát. Ugyanis Thor hiába isten, neki is vannak hibái, ő sem tökéletes – a nézők ennek köszönhetően tudják megkedvelni őt, hiszen végtére is olyan, mint bármelyikünk.

A Shakespeare-színészként indult Branagh már korábban is utalt rá, hogy a Thor számára több közös vonást hordoz a nagy drámaíró műveivel. – Ez a történet nem egyszerűen arról szól, hogy van egy isten óriási pöröllyel, és ha odacsap valahova, kő kövön nem marad – magyarázza Branagh. – Ha jobban megnézzük, fejlődéstörténettel van dolgunk, mert Thor a Földön megtanulja, hogy a nyers erőszakon kívül más eszközöket is alkalmaznunk kell, ha boldogulni akarunk. Aztán felfedezhetjük a tékozló fiú történetét, és erőteljes vonulatot képez hősünk identitásválsága is. Tehát kérdéseket vetünk fel, amikre a néző feltehetően megtalálja a válaszokat, miközben jól szórakozik.

(Thor – hazai bemutató: 2011. április 28. Forgalmazza: UIP-Duna Film)

Forrás: UIP-Duna Film

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés