bezár
 

zene

2011. 02. 28.
Magyar dzsesszlap a neten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar dzsessz "napilap" kezdi meg működését kedden a világhálón: a www.jazzma.hu oldalon naponta olvashatnak majd friss híreket a dzsessz világából a műfaj kedvelői.

prae.hu

A www.jazzma.hu egy korábbi nyomtatott lap utóda - mondta el az MTI-nek hétfőn az alapító főszerkesztő, Maloschik Róbert, hozzátéve, hogy most, 15 és fél év múltán, haladva a korral, egy akár naponta többször is frissülő internetes lappal jelentkeznek.

A dzsesszportál előzményeiről szólva felidézte, hogy 1995 októberében indult el a MaJazz nevű magyar havilap, amelyet a szakma lelkesen fogadott, hiszen akkor már hosszú évek óta nem volt hasonló nyomtatvány forgalomban az országban. A szerkesztőség mindössze háromtagú volt: Maloschik volt a főszerkesztő, Szász Gabriella és Csányi Attila (a Magyar Jazz Kutatási Társaság alelnöke) pedig főmunkatársként dolgozott.

Az 1996 decemberéig működő szaklapban a kiemelkedő magyar zenészek mellett amerikai világsztárokkal készült interjúk is rendszeresen olvashatók voltak: az első szám címlapsztorija például Wynton Marsalis nevéhez fűződött.

A havilap alapító tagjai közül mindhárman munkatársai lesznek az internetes orgánumnak is.

A Maloschik Róbert, Szász Gabriella és Csányi Attila alkotta csapatot a tervek szerint szerzőként olyan szakmailag támadhatatlan kritikusok és muzsikusok egészítik majd ki, akik semmilyen más zenei orgánumban nem publikálnak.

A későbbiekben a munkába bevonnak két fiatal gyakornokot is, akik saját nemzedékükhöz szólnak. Egyikük kimondottan roma muzsikusokkal foglalkozik majd, a másik pedig a hazai dzsesszklubok életet térképezi fel - tette hozzá Maloschik Róbert.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés