bezár
 

irodalom

2011. 02. 28.
Negyedmilliárdos zárolás az OSZK-nál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) teljes költségvetésének több mint 10 százalékát érinti a stabilitási alap létrehozása érdekében elrendelt kormányzati zárolás, ez 250 millió forintot jelent - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

prae.hu

A közlemény szerint a jelenlegi helyzetben a nemzeti könyvtár az idei évre tervezett beruházások elhalasztására és az üzemeltetési költségek optimalizálására kényszerül.

Az OSZK hangsúlyozta: a kulturális ágazatot sújtó, február közepén elrendelt zárolás ellenére a jövőben sem csökkentik szolgáltatásaik színvonalát, ehelyett a könyvtár úgy szervezi át működését, hogy ebből az olvasók semmit ne érezzenek meg, illetve folyamatosan készíti elő idei évre tervezett kiállításait is.

Sajó Andrea, az intézmény főigazgatója közölte: az intézmény legfőbb értéke szakmaisága, amelyet minden körülmények között megóv.

"A könyvtár jelenleg nem tervez leépítést, különös tekintettel arra, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter múlt csütörtökön újságíróknak a Parlamentben azt mondta: a 250 milliárd forintos stabilitási alap nem okozhat elbocsátást a közszférában, annak alapvetően nem ez a célja" - idézte a kommüniké Sajó Andreát.

Az Országos Széchényi Könyvtár ebben a helyzetben arra kéri olvasóit, hogy adójuk 1 százalékával járuljanak hozzá "írott nemzeti kulturális kincseink további magas színvonalú gyarapításához".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés