bezár
 

film

2011. 02. 28.
Vörösben és ezüstben parádéztak Hollywood csillagai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vörös és ezüst színű ruhákat választottak maguknak legtöbben Hollywood csillagai közül a vasárnapi Oscar gálára, amelyen szinte valamennyi nagy divatház és tervező felvonultathatta legújabb estélyi kreációit.

prae.hu

A legjobb színésznőnek járó Oscart a terhes Nathalie Portman a Rodarte amerikai divatház Swarowski kristályokkal díszített padlizsánszínű selyemestélyijében vette át a Fekete hattyúban nyújtott alakításáért. A Kate and Laura Mulleavy alapította divatház tervezői jól ismerik a színésznő alakját, hiszen ők tervezték a Fekete hattyú számos jelmezét, annak ellenére, hogy a film hivatalos stáblistáján Amy Westcott neve szerepel jelmeztervezőként.

Vöröset viselt viszont a gála háziasszonya, Anne Hathaway, amikor Valentino költeményében megjelent a színpadon, és vörösben pompázott a tavalyi Oscar-díjas Sandra Bullock is - ő egy Vera Wang kreációban érkezett a díjkiosztóra.

Penélope Cruze spanyol színésznő, aki alig egy hónapja adott életet első gyermekének, szintén egy spagetti pántos, alakját kihangsúlyozó estélyiben jelent meg férje, Javier Bardem oldalán, akit a legjobb színésznek járó Oscar-díjra jelöltek idén. Jennifer Lawrence vörös Clavin Klein estélyije a lehető legegyszerűbb volt.

Az ezüst nemcsak a ruhák színében, hanem a kiegészítőkön, díszítéseken is uralkodott. Gwyneth Paltrow Calvin Klein, Hilary Swank Gucci, Halle Bery Marchesse nagyestélyiben vett részt a gálán.

Nicole Kidman, akit a Rabit Hole című filmben nyújtott alakításáért jelöltek Oscar-díjra, egy gyönyörű, ezüst Dior estélyi öltött magára, Michele Williams, akit szintén jelöltek a legjobb színésznői Oscar-díjra, gyöngyszínű Chanelben pompázott.

A mindig ünnepélyes fekete most is előkerült: Helena Bonham Carter, akit A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért jelöltek a legjobb női mellékszereplő díjra, szintén a film jelmeztervezője, Jenny Beavan fekete bársony estélyijét választotta erre az estére.

"Úgy gondolom, hogy a résztvevők többsége valóban jól öltözött volt. Figyelembe vették, hogy mely divatház stílusa, milyen forma illik a legjobban alakjukhoz, és nem voltak túlságosan szexisek" - nyilatkozta Hal Rubinstein, az In Style magazin divatigazgatója.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés