bezár
 

art&design

2011. 02. 26.
Rembrandt rézkarcaiból nyílt kiállítás Weimarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rembrandt 71 rézkarcát mutatja be a Klasszika Alapítvány Weimar, amelynek grafikai gyűjteményében található a holland művész 321 ismert rézkarcának több mint kétharmada.

prae.hu

A kiállítást május 8-ig látogathatják az érdeklődők a weimari Schiller Múzeumban, a barokk művész hat eredeti - most először látható - rajzát viszont biztonsági okokból csak az első két hétben lehet megtekinteni.

Rézkarcok készítésében Rembrandt (1606-1669) hasonlóan termékeny, sokoldalú és kiemelkedő alkotó volt, mint festőként. Munkái a mai napig sok művészt inspirálnak. A kiállított rézkarcok közül az egyik legjelentősebb az 1635-ben készült A három kereszt című kompozíció, amelyet technikai tudása csúcspontjaként tartanak számon a szakértők.

Rembrandt előszeretettel készített ó-és újszövetségi jeleneteket, dolgozott fel antik és mitológiai témákat, ábrázolt szenteket, készített portrékat és önportrékat is.

A gyűjteményt a Rembrandt Research Projecttel együttműködve először dolgozták fel tudományos részletességgel. Eközben megállapították, hogy a weimari művek nagy része Rembrandt korából származó értékes másolat.

A kiállításon német művészeknek az 1800-as évekből származó művei láthatók, így mutatva be Rembrandt hatását a következő generációk festőire.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés