bezár
 

art&design

2011. 02. 24.
Emlékérmét bocsátanak ki a mohácsi busójárásról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emlékérmét bocsát ki a mohácsi busójárásról a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

prae.hu

A jegybank elnökének rendelete szerint az MNB "az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára Magyarország vonatkozásában elsőként felvett" mohácsi busójárás hagyománya előtt tisztelegve bocsátja ki március 4-én az ötezer forintos címletű ezüst emlékérmét.

Az érme előlapjának szélén, felső köriratban a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG felirat olvasható. A középmező jobb oldalán vállán kéregkürtöt, kezében kereplőt tartó, övén kolompokat viselő busó figura látható további két busóval a háttérben. Az emlékérme bal alsó részén, egymás alatti vízszintes sorokban az 5000 értékjelzés, a FORINT felirat, a 2011 verési évszám és a BP. verdejel található.

A hátlapon, az alsó köriratban a MOHÁCSI BUSÓJÁRÁS felirat szerepel, a középmezőben pedig egy kosszarvas busómaszk. Attól jobbra Gáti Gábor tervezőművész mesterjegye található.

Az emlékérméből nyolcezer darab készíthető, amelyből ötezer különleges - úgynevezett proof - technológiával verhető - áll a rendeletben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés