bezár
 

színház

2011. 02. 23.
A március a színházi premierek hónapja a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A március a premierek hónapja a Trafóban! Színházi bemutatók sorával köszöntik a tavaszt: lesz itt fontos társadalmi problémákat feldolgozó, nemzetközi résztvevőkkel létrehozott doku-színházi projekt, egy Marguerite Duras kisregény színpadi adaptációja Udvaros Dorottyával a főszerepben és a Pokol maga, ahogy azt a Maladype Színház művészei látják.

Szkéné színház

A PanoDráma Szóról szóra című bemutatója a magyarországi 2008-2009-es romák elleni támadássorozat tényeiből kiindulva vizsgálja a magyarországi többségi társadalom reakcióját és felelősségét a mai hazai légkör kialakításában - az előadás egy nemzetközi csapat közösségi munkájával készül, melyben elsősorban színészek, dramaturgok és drámaírók alakítják a végső produkció formáját (márc. 10-12.).

Duras Nyáron, este fél tizenegykor című kisregénye a shakespeare-ien háborgó természet tragikus színpadára állítja a szerelemféltéstől, az elfojtott, ki nem mondott szenvedélyektől vergődő szereplőit - egy különleges előadás Udvaros Dorottyával, Makranczi Zalánnal, Gergye Krisztiánnal, a Közép-Európa Táncszínház táncosaival és a KoMa színészeivel (márc. 24-26.).
Pokol
Nádasdy Ádám újrafordította Dante Poklát Babits után az előadás tiszteletére; a két szöveg egyszerre kerül megjelenítésre a Maladype Színház színészei és Ladányi Andrea táncos által, emellett filmesek, zenészek, bábosok és artisták is „alászállnak” majd a Pokolba először március 31-én, majd április első két estéjén ismét.

A színház mellett persze zenében is utaznak a Trafósok: egy éjszaka erejéig Londonba, aztán a dallamok szárnyán egészen Indiáig.

Nagy-Britmánia újra, avagy helyzetjelentés az angol fővárosból, ahol az indie után most merőben új – a 80-as évek legkülönbözőbb stílusjegyeit viselő, javarészt elektronikus – zenék szólnak a klubkoncerteken, a Trafó pedig pontosan ezt a hangulatot hozza Budapestre, na meg a kint már fergeteges sikereket arató Is Tropical és a We Have Band zenekart (márc. 5.)!

Az indiai klasszikus zene az általunk ismert legrégebbi, töretlen zenei hagyomány, mégis ritka, hogy három olyan nagyszerű zenészt hallhatunk egy színpadon, akik mind a hindusztáni, mind pedig a karnatikus hagyományt egy este folyamán mutatják be hangszereikkel. A ritmus és a dallam nyelve szólal meg március 19-én, a Trafó indiai sorozata keretében.
Halász Péter - Domian Gyula: Lopakodó
Kritikai tér: új kiállítás is nyílik a Trafó Galériában.

Mozgásérzékelő falusi zsalus kapuzat, amely minden belépőt kizár; egy lopakodó-bombázó alakú hajléktalan-sátor; egy átalakított benzinkút, ilyesmik. 2011. március 9-én 19:00-kor mindenki megláthatja a megnyitón!

Végül a divat és látványszínház szerelmesei pedig egy egész fesztivált kapnak... igen izgalmas márciusnak nézünk elébe!

trafó március



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés