bezár
 

zene

2011. 02. 23.
Metálcsemege a Petőfiben: Sonata Arctica
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Finnország egyik legsikeresebb metálzenekara, a Sonata Arctica ad koncertet pénteken a fővárosi Petőfi Csarnokban.

prae.hu

A Sonata Arctica 1996-ban alakult Kemi városában, és az azóta eltelt másfél évtized alatt a power metál egyik legfontosabb előadója lett. A billentyűs hangszerekkel megtámogatott, gyors és dallamos metálzenét játszó finn zenekar első nagylemeze, az Ecliptica 1999 végén jelent meg, ezután nem sokkal a Rhapsody és a Stratovarius társaságában turnézta körbe Európát.

A következő években már az Iron Maiden előzenekaraként koncertezett az együttes Japánban több tízezer ember előtt, majd a szintén finn Nightwish oldalán lépett fel Európa nagyvárosaiban. A negyedik album, a Reckoning Night volt az első, amely a legendás Nuclear Blast kiadónál jelent meg, a Sonata Arctica azóta túl van egy koncert DVD-n és újabb két albumon.

A finn power metál zenekar előtt a progresszív metált játszó Labyrinth lép fel pénteken a Petőfi Csarnokban. A karakteres, technikás zenéjéről, balladáiról ismert olasz együttes sem kezdő, hiszen már húsz éve járja a világot. A Hammer Concerts által szervezett este során játszani fog a szintén olasz 4th Dimension is, a hazai vonulatot pedig a friss lemezzel nemrég jelentkezett győri Demonlord képviseli.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés