bezár
 

zene

2011. 02. 22.
Hegyalja Fesztivál: Airbourne és Mastodon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ausztrál kemény rockot képviselő Airbourne, a metált játszó amerikai Mastodon, az epikus folk-metál megteremtője, a finn Amorphis, valamint a beatbox brit nagymestere, Beardyman és a fuvola-beatbox kitalálója, Nathan "Flutebox" Lee is ott lesz idén júliusban a Hegyalja Fesztiválon.

prae.hu

A szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint július 13. és 17. között a tokaji fesztiválon ad először nagyszínpados koncertet Magyarországon a progresszív metált játszó Mastodon, amely olyan nevekkel turnézott már, mint a Metallica vagy a Slayer.

A kemény zenék szerelmeseit számos más koncert is várja majd: az ausztrál Airbourne, és a magyar Téglás Zolival az élén érkező kaliforniai punk rock csapat, a Pennywise mellett fellép a Tisza partján a német Heaven Shall Burn és a botrányos floridai death metal brigád, a Deicide is.

Magyarországon először a Hegyalján mutatja be tavasszal megjelenő új albumát az epikus folk-metál megteremtője, a finn Amorphis.

A stílusteremtő csapat új dalai a finn mitológia egyik legfontosabb karakterének, Vejnemöjnennek a történetét dolgozzák fel. A Hegyalján a műfaj magyar képviselőjét, a Dalriadát is hallhatják a rajongók.

A beatbox brit nagymestere, Beardyman és a fuvola-beatbox kitalálója, Nathan "Flutebox" Lee koncertzenekarral érkezik a fesztiválra. De ott lesz a Tisza partján a magyar közönség által jól ismert Elite Force és a Hegyaljára hozza a legújabb nuskuul drum and basst John B is.
A külföldi vendégek mellett a magyar könnyűzene legnépszerűbb előadói sem maradhatnak ki a programból: fellép Tokajban Ákos, a koncertéletbe a nyári fesztiválszezonra visszatérő Irie Maffia, a Bëlga együttes, a Magna Cum Laude, az új albummal érkező Subscribe, valamint a Depresszió.

A szervezők ígérete szerint Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján a 200 külföldi és magyar zenekar mellett a stand-up legviccesebb magyar képviselőivel és kiváló borászokkal is lehet majd találkozni, sőt akár az is előfordulhat, hogy a látogatók kedvenc íróikkal együtt készíthetik majd a halászlét.

De lesznek sportprogramok és csónaktúrák is a Hegyalján, amelyre idén is a tavalyi árakon kínálják a jegyeket, és amelyre újdonságként már diákbérlettel is bejuthatnak a fiatalok.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés