bezár
 

színház

2011. 02. 22.
Ősbemutatók a Nemzetiben
Nemzeti Színház, Budapest, IX. kerület, Bajor Gizi park 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar évad folytatása képpen ehéten kettő ősbemutatóra kerül sor a Nemzeti Színházban, február 25-én az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című zenés "katonadolog", február 26-án pedig Gothár Péter rendezésében Esterházy Péter Én vagyok a Te című "mai revüje" debütál a közönség előtt.
A Gulágot megjárt magyar katonák megrázóan tragikomikus, abszurditásában is igaz történetét dokumentumok alapján írták színdarabbá a Mohácsi testvérek. A falusi színkör János vitéz előadását orosz katonák dúlják szét. A szereplők nagy utat tesznek meg, sorsukat követi nyomon az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című zenés „katonadolog”, amelyet február 25-én, pénteken mutatunk be a Nagyszínpadon.
Egyszer élünk... - Kovács Krisztián fotója a próbán készült

Egyszer élünk... - Kovács Krisztián fotója a próbán készült.

Esterházy Péter Én vagyok a Te című, a szerző által mai revünek aposztrofált színdarabja a Tízparancsolat-drámapályázatra született, témája az I. parancsolat:

„Én vagyok a te Urad, Istened
Uradat, Istenedet imádd,
És csak neki szolgálj”.

Molnár Piroska főszereplésével – a Királynő szerepét játssza – Gothár Péter rendezésében február 26-án, szombaton kerül sor Esterházy művének ősbemutatójára a Gobbi Hilda Színpadon.
Én vagyok a Te - Gordon Eszter fotója

Én vagy a Te - Gordon Eszter fotója


A Színházi Kritikusok Céhével való együttműködésben a Kritikus Bevezetőn, február 26-án 18.15-18.45 között Koltai Tamás kritikus beszélget Kovács Márton zeneszerzővel, Mohácsi István író-dramaturggal és Mohácsi János rendezővel az Egyszer élünk… című előadás előtt, február 27-én pedig a színészek közreműködésével Kritikus Órát tart Csáki Judit az Én vagyok a Te című előadás után. 

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés