bezár
 

film

2011. 02. 20.
Fiatalon elhunyt Perry Moore, a Narnia krónikái producere
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Perry Moore, a Narnia krónikái című világsikerű filmtrilógia társproducere, forgatókönyvíró és rendező.
A 39 éves filmes szakembert még csütörtökön hajnalban találta eszméletlenül manhattani lakásuk fürdőszobájában élettársa, Hunter Hill, s bár kórházba szállították, életét már nem sikerült megmenteni.

A korai halál oka egyelőre nem ismert. A The New York Daily News című lap szerint elképzelhető, hogy az OxyContin nevű erős fájdalomcsillapító túladagolása okozta a hátfájásra panaszkodó Moore tragédiáját.

A Narnia krónikái című széria mintegy másfél milliárd dollár bevételt hozott a készítőknek, ezzel a trilógia lett minden idők egyik legsikeresebb filmsorozata.

<iframe title="YouTube video player" width="420" height="266" src="http://www.youtube.com/embed/wxfb1L-hMxU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Moore maga is rendezett filmet, például 2008-ban a Lake City című drámát Sissy Spacekkel a főszerepben, társrendezője volt a Maurice Sendak gyermekkönyvíróról szóló dokumentumfilmnek, és ő írta az első Narnia-filmhez szánt illusztrált bestsellerkönyvet.

Fő szenvedélye azonban a közönség által is jól fogadott, Hero című 2007-es díjnyertes ifjúsági regénye volt, amelyben megalkotta a természetfölötti képességekkel rendelkező tizenéves homoszexuális szuperhős alakját, hogy úgymond a melegek végre ne csak mellékfiguraként, áldozatként vagy burkolt formában tűnjenek fel.
Perry Moore - Hero

home.perrymoorestories.com



prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés