bezár
 

art&design

2011. 02. 19.
Népek kultúrája a sóstógyógyfürdői múzeumfaluban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyaron kívül más népek kultúráját is bemutatja ezentúl a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu; minden hónap utolsó hétvégéjén egy-egy ország életével, nevezetességeivel és lakóinak szokásaival ismerkedhetnek meg a látogatók a skanzenben.

prae.hu

A nyitórendezvény február 26-án lesz, elsőként a világ legnépesebb országát, Kínát mutatjuk be az érdeklődőknek - mondta Páll István, a létesítmény igazgatója az MTI-nek.

Legutóbb az ázsiai ország második legnagyobb városában, Sanghajban rendezték meg a muzeológusok világkongresszusát, és a résztvevők - köztük a nyírségi múzeumfalu vezetője - ellátogattak az ősi kínai kultúrát őrző, az európai etnográfusok számára igazán különleges múzeumokba.

Jövő szombaton Páll István élménybeszámolóját vetített képek illusztrálják majd; ezek felvillantják a kínai múzeumok felbecsülhetetlen értékű gyűjteményeit, a távoli országban lakó népcsoportok életét és ma is fennmaradt szokásait. Az előadást gasztronómiai bemutató egészíti ki, amelyen Kína népi ételeinek csemegéit, specialitásait kóstolhatják, illetve kuriózumnak számító teáit ízlelhetik meg a nyitórendezvény látogatói.

A sóstógyógyfürdői múzeumfaluban a következő három ország-ismertető rendezvényen, március, április és május utolsó hétvégéjén a tervek szerint Irán, Ausztrália és Malajzia mutatkozik be. Iráni útiélményeit Istvánovits Eszter régész, az ausztráliait Daragóné Cservenyák Katalin újságíró, míg a malajziait Göőz Lajos geográfus osztja meg az érdeklődőkkel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés