bezár
 

art&design

2011. 02. 19.
Új gazdát keres a világ legnagyobb játékgyűjteménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eladásra kínálják a világ egyik legkülönlegesebb gyűjteményét: összesen harmincötezer régi korokból származó játékszer és vasútmodell várja, hogy új gazdára találjon.

prae.hu

A játéksereg jelenlegi tulajdonosa, Jerry Greene az elmúlt ötven év során tett szert az 1850 és 1940 között készült játékokra, amelyek között ritka, kézzel készített, történelmi jelentőségű darabok is sorakoznak.

A Jerni-gyűjteménynek eddig a tulajdonos philadelphiai otthonának alagsori szobái adtak otthont, február végéig azonban a New York-i Sotheby's vendégszeretetét élvezi, amely közvetítőként vesz részt az eladás lebonyolításában. Ez a világ legnagyobb és legsokszínűbb játékgyűjteménye, amely több tízmillió dollárt érhet - közölte az aukciósház.

Az egyedülálló gyűjteményben a két világháború során elpusztított pályaudvarok, hidak és épületek kicsinyített másai, valamint a játékipar aranykorának legnagyobb európai és amerikai gyártóitól származó darabok is megtalálhatók.

Az elmúlt ötven év szorgos munkája után Green úgy véli, itt az ideje, hogy megossza életművét a világgal, és találjon egy vevőt, aki teljes egészében átveszi tőle. Reményei szerint egy közintézmény, vagy egy magánszemély vásárolja majd meg a gyűjteményt és egy múzeumnak adományozza majd.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés