bezár
 

zene

2011. 02. 18.
Szombaton kezdődik a velencei karnevál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendkívüli programot ígér az idén tizenhét napon át tartó velencei karnevál: február 19-től március 8-ig követik egymást a kulturális események és a farsangi szórakozás, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

prae.hu

Estig nyitva tartó múzeumok, ingyenes koncertek, színházi előadások, filmvetítés, kaszinó és titkos kincseiket feltáró templomok várják a látogatókat Velencében.

"A műfajok keverésével igyekeztünk a múlthoz képest sokkal gazdagabb és színesebb kínálatot összeállítani"- nyilatkozta a sajtónak Angelo Lodi "fantáziamester", a milánói Scala operaház díszlettervezője. Lodi a Szent Márk tér oldalába kutat varázsolt, amelyből szombattól venetói bor csorog, a tér közepére pedig szabadtéri színpadot épített.

Velence, a nyitott város - címet adta az idei farsangnak Davide Rampello kulturális szervező, a milánói Triennále elnöke. "Nem csak a turistákat csalogatjuk.

Azt szeretnénk, ha a velenceiek ismét felfedeznék városukat"- mondta, emlékeztetve, hogy a gazdasági válság ellenére Velence és térsége közel egymillió eurót fektet a karneválba. Idei újdonságnak számít a velencei Biennále rendezte Gyerekkarnevál.

A több mint kéthetes farsang a nőnapra eső húshagyó kedden ér véget, amikor a Canal Grande csatornáján gondolás körmenetet tartanak. A teljes program a www.carnevale.venezia.it és a www.carnevale.labiennale.org honlapon található.

Február 27-én tartják a karnevál egyik központi eseményét, az Angyal repülését. A Szent Márk bazilika templomtornyának tetejéről leereszkedő Angyal szerepére az idén nem fiatal színésznőt kértek fel. Egy velencei munkásnőre, a 45 éves Nicoletta Zagóra esett a választás, aki a napokban éhségsztrájkot folytatott munkahelye elvesztése ellen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés