bezár
 

irodalom

2011. 02. 16.
Kultúrálom: Hat program Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kultúrálom projekt címmel hat nívós kulturális eseménynek ad otthont a pécsi Kodály Központ, az Ifjúsági Ház és az ANK Művelődési Központ a következő három hónapban; a sorozattól a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program rendezvényeinek méltó folytatását várják a szervezők.

prae.hu

"A nyitórendezvény az európai turnéjáról hazaérkezett 100 Tagú Cigányzenekarnak a Kodály Központba tervezett koncertje lesz" - mondta el Horváth László, a Kultúrálom projekt menedzsere szerdán a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő és magyar nemzeti kincsnek számító társulat a hangversenyteremben méltó helyszínt kap kétfelvonásos jubileumi fellépéséhez, nem is csoda, ha a koncertre már két héttel ezelőtt elfogytak a jegyek.

A projektmenedzser beszámolt arról, hogy Hobo három önálló esttel jelentkezik az Ifjúsági Házban. Az első előadáson, március 14-én a művész József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison műveiből, szerzeményeiből ad elő. Április 11-én, a költészet napján külön estet szentel József Attila verseinek, harmadik pécsi fellépésén, május 14-én pedig Pilinszky János munkásságának.

Müller Péter író március 21-én látogat az ANK Művelődési központba, hogy interaktív előadást tartson új, Isten bohócai című könyve kapcsán. A regényben egy izgalmas történeten keresztül a boldogság, a mélyről fakadó és pillanatnyi történések által ki nem kezdhető öröm titkát osztja meg az olvasókkal, előadásában pedig megpróbálja személyesen átadni a mű varázslatát. Célja, hogy a repülés, a tánc élményéhez, az önfeledt, valódi boldogság pillanataihoz segítse közelebb hallgatóságát.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy igazi különlegességnek ígérkezik a homokanimációiról is ismert Cakó Ferenc alkalmazott grafikus, érdemes és kiváló művész, valamint Vásáry André énekes közös, április 23-i fellépése a Kodály Központban. A kétfelvonásos, zongoristával, balett-táncosokkal kísért, fantasztikus látványt ígérő előadás várhatóan sok érdeklődőt vonz majd.

Varga Zoltán, a Kultúrálom projekt másik menedzsere reményét fejezte ki, hogy a programsorozat méltó folytatása lesz a 2010-es pécsi EKF rendezvényeinek. "Bízunk abban is, hogy a kulturális évad programjai olyan folyamatot indítottak el a város kulturális életében, amelynek kedvező hatásai évtizedeken keresztül érezhetőek lesznek" - tette hozzá.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés