bezár
 

irodalom

2011. 02. 16.
Hammerstein Juditot kinevezték
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kinevezték a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) helyettes államtitkárává Hammerstein Juditot - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

prae.hu

A hivatalos tájékoztatás szerint Hammerstein Juditot - a NEFMI-t vezető Réthelyi Miklós javaslatára - a miniszterelnök február 7-ei hatállyal nevezte ki a tárca kultúráért felelős helyettes államtitkárának.

A NEFMI eddigi politikai főtanácsadójának kinevezését Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár február 2-án egy budapesti sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva már előrevetítette. Hammerstein Judit elődje, Kálnoki-Gyöngyössy Márton, aki 2010. június 16-tól töltötte be a kulturális helyettes államtitkári tisztséget, január 19-én adta be lemondását, amelyet Réthelyi Miklós miniszter elfogadott.

Hammerstein Judit 1969-ben Nagykanizsán született. Egyetemi tanulmányait a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem bölcsészettudományi karának orosz nyelv és irodalom, történelem, végül francia nyelv és irodalom szakán, valamint a Poitiers-i Egyetemen végezte, ösztöndíjjal az Amszterdami Állami Egyetemen és Párizsban a Nanterre-i Egyetemen is tanult. Doktori tanulmányokat folytatott az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen.

Az első Orbán-kormány idején (1998-2002) a miniszterelnök, 2002 és 2006 között a Fidesz parlamenti frakciójának sajtófőnöke volt.

2006-tól a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, 2007-ben a szabadságjogokat védelmező közéleti fórum, a Szabadság Kör alapító tagja volt. 2007-től a Budapest Analysis külpolitikai elemzőműhely szerkesztője, 2009-ben a Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltje volt, a listán 20. helyen szerepelt, így nem jutott be az EP-be. Korábban dolgozott a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány kurátoraként, a Prae irodalmi folyóirat szerkesztőjeként is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés