bezár
 

színház

2011. 02. 15.
Tánchétvége német vendégekkel Miskolcon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első alkalommal látnak vendégül a miskolci tánchétvégék történetében külföldi balett-társulatot: pénteken a németországi Regensburgi Színház művészei mutatkoznak be a borsodi megyeszékhelyen.

Szkéné színház

A Regensburgi Színház három előadással mutatkozik be a miskolci színház hagyományos kortárs táncművészeti eseményén, amelyet egyébként hatodik alkalommal rendeznek meg.

A regensburgiak gyerekeknek és felnőtteknek szóló előadása a Pulcinella, a Stravinsky zenéje által ihletett táncmű a személyiséget kapott babákról szól - mondta el az MTI-nek Árvai Judit, a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs és marketingvezetője.

Hozzátette: a másik előadás, a Between Fear and Sex három koreográfus látomása a szerelemről, az emberi kapcsolatokról és a magányról. A NordNordWest - Bolero című koreográfiában pedig nemcsak az ismert Ravel-mű tűnik fel, hanem a tangó életérzése mellett Shakespeare halhatatlan figurája, Hamlet is.

Árvai Judit a németországi Regensburgi Színházról azt mondta: prózai és zenés tagozata mellett nagy hagyományú balettegyüttessel is rendelkezik, amely évente több klasszikus és kortárs táncprodukciót is bemutat. Miskolc és Regensburg színházai között a kapcsolat hosszú évekkel ezelőtt kezdődött. Az együttműködésnek a közelmúltban több állomása is volt: közös produkció létrehozása, alkotóművészek cseréje, idén tavasszal pedig produkciók vendégjátéka.

Kitért arra, hogy ehhez a programsorozathoz kapcsolódik idén a 24 órás "ÚjraTáncEgyütt", amelynek helyszíne a Játékszín lesz. Pénteken 17 órakor kezdődik a tánc, amelyre bárki elmehet. "Balett, néptánc, mozgásművészet, társastánc vagy harcművészet, minden belefér. A résztvevők táncolhatnak szólóban, duettben vagy csoportosan" - fogalmazott az eseményről Árvai Judit.

Emlékeztetett arra, a miskolci tánctagozat alkotói szerint a műhelynek nyitottnak kell lennie, be kell fogadnia és meg kell mutatnia mindazt, amit a kortárstánc területén a legjelesebb társulatok és alkotók létrehoztak. Ennek jegyében volt a Tánchétvége vendége az elmúlt években a Közép-Európa Táncszínház, az Artus (Goda Gábor társulata), Bozsik Yvette Társulata, a LA Dance Company (Ladányi Andrea társulata) és a legendás Győri Balett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés