bezár
 

film

2011. 02. 15.
Sean Penn jótékonysági díjat kap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Cinema for Peace elnevezésű díjat veheti át hétfő este a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó eseményen Sean Penn, akit Haitin végzett jótékonysági munkájáért ismernek el.

prae.hu

A Berlinale idején rendezett gálaesten a kétszeres Oscar-díjas színész által alapított segélyszervezet, a J/P Haitian Relief előtt tisztelegnek. Sean Penn a Haitit 2010 januárjában megrázó földrengés óta segíti az újjáépítést. "Normális életet kell teremtenünk az ottaniaknak, ez pedig pénzbe kerül" - mondta hétfőn Berlinben a filmcsillag. A fogadáson összegyűlő pénzt Haiti megsegítésére fordítják - közölték a szevezők.

A Cinema for Peace egy Berlinben működő alapítvány, amely minden évben a Berlinale idején osztja ki díját. A filmes szakma olyan képviselőit ismerik el, akik sokat tesznek a társadalmi problémák felszámolásáért.

A szervezet egyik legfőbb támogatója tíz éve, vagyis az első gála óta Bob Geldof rockzenész. "A művészet rávilágíthat, hol kell változásoknak születniük. A változásokat azonban a politikusoknak kell megvalósítaniuk" - mondta. "A Cinema for Peace épp ezért nemcsak kulturális, hanem politikai esemény is" - vélekedett. A berlini fogadáson Guido Westerwelle német külügyminiszter méltatja Sean Pennt.

A színész nyolc nappal a 2010. január 12-i földrengés után érkezett a karibi szigetországba, és azóta is ott tölti ideje javarészét. Segélyszervezetének munkája révén eddig 55 ezer haiti lakosnak tudtak segíteni, becslések szerint ennyien élnek az általa működtetett táborban.

"Mi nem hagyjuk el addig Haitit, míg nem lesz mindenkinek új háza" - fogalmazott internetes oldalán az amerikai színész.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés