bezár
 

zene

2011. 02. 14.
Világpremier a londoni Királyi Operában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az operairodalom szenvedélyes és tragikus hősnőinek, Toscának, Lulunak és Saloménak konkurenciája támad csütörtökön Anna Nicole Smith alakjában. A 2007-ben 39 éves korában meghalt amerikai sztármodell a központi figurája Mark-Anthony Turnage új operájának.

prae.hu

A két és fél órás darab világpremierjén Eva-Maria Westbroek holland szoprán énekli a szilikon keblű platinaszőke "bombázót". Alan Oke és Gerald Finley játssza férfi főszerepeket, Miriam Buether díszletei és Nicky Gillibrand jelmezei hitelesítik az amerikai környezetet, minthogy Richard Thomas librettója Vickie Lynn Hogan valóságos történetét dolgozza fel. Az ősbemutatót Antonio Pappano vezényli.

A Vickie Lynn Hogan néven 1967-ben született Anna Nicole Smith hisztérikus és vidám, csakúgy, mint "eredetije", aki Texasból indult a világ meghódítására. A fotogén modell apja elhagyta a családot, anyja később két újabb házasságot kötött.

A 17 éves lány előbb sztriptíztáncosnő, azután fotómodell lett. Szerepelt a Playboy címlapján, 1992-ben az év Playmate-jévé választották. Szappanoperákban filmszerepet vállalt, majd férjhez ment egy olajmilliárdoshoz, a 89 éves J. Howard Marshallhoz. Csakhamar özvegy lett, majd 2007. február 8-án gyógyszer-túladagolás következtében őt is holtan találták egy hollywoodi hotelszobában.

A Royal Operahaus Covent Garden először tett olyan bejelentést, hogy csak 16 éven felülieknek ajánlja produkcióját. Eva-Maria Westbroeck a szereppel kapcsolatban csak annyit mondott, célja az volt, hogy megtalálja a figura tragikus vonásait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés