bezár
 

színház

2011. 02. 14.
Fiatal színészeknek alapított díjat Molnár Piroska
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal kaposvári színészek számára alapított díjat Molnár Piroska Kossuth-díjas színművész; a Nagymama-díjat decemberben adják át először a somogyi megyeszékhelyen.

Szkéné színház

Mint Molnár Piroska az MTI-nek hétfőn elmondta, még a kaposvári Csiky Gergely Színház tavaly elhunyt igazgatója, Schwajda György hívta meg, hogy játssza el Csiky Gergely Nagymama című színművének címszerepét.

"Már akkor megfogalmazódott a fejemben, hogy számomra ismeretlen, de nagyon jó fiatal színészek vannak Kaposváron, és egyáltalán a vidéki fiatal színészeknek kevés díj adatik. Huszonöt évadot töltöttem Kaposváron, és sok szépet kaptam a várostól, a színháztól.

Arra gondoltam, ezt azzal tudnám viszonozni, hogy a Nagymamáért kapott gázsimból alapítok egy díjat az ottani fiatal színészek számára" - idézte fel a színművész a Nagymama-díj megalapításának ötletét.

Molnár Piroska beszámolója szerint évente egy-egy fiatal színész részesül a kétmillió forintos örökbetét kamataiból, de a betét összegének növeléséhez további adományozókat is várnak.

A díjazott személyéről kuratórium dönt, amelynek elnöke a kaposvári színház mindenkori igazgatója, első alkalommal Rátóti Zoltán. A testületben helyet kapnak az adományozók is, a döntés során pedig figyelembe veszik a közönség és a társulat szavazatait.

A Nagymama-díjat minden esztendőben Csiky Gergely születésnapján, december 8-án adják át; első alkalommal már 2011-ben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés