bezár
 

art&design

2011. 02. 14.
Újra megnyílik az Iparművészeti főbejárata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keddtől újra az Üllői úti főbejáraton keresztül közelíthető meg az Iparművészeti Múzeum összes kiállítása, miután elkészült az épület homlokzatát körülvevő védőtető - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

prae.hu

Az épület előtti járdaszakasz lezárását január közepén rendelték el, miután a tetőről cserepek hullottak a járdára. Így az elmúlt hetekben a közönség a Hőgyes Endre utcai kapun keresztül juthatott be a múzeumba.

Mostanra azonban elkészült az a védőtető, melynek folyosójában teljes biztonsággal közlekedhetnek a gyalogosok és a múzeum látogatói - olvasható a közleményben. Mint hozzáteszik, időközben megkezdődött az épület teljes körű műszaki vizsgálata is, mely remélhetőleg egy átfogó rekonstrukció első lépése lehet.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) január elején azonnali intézkedésként hatvanmillió forintot biztosított az Iparművészeti Múzeum tönkrement tetőszerkezetének megerősítésére. Mint akkor írták, a gyors állagmegóvási feladatokon túl március 31-ig előterjesztés készül szakmai és pénzügyi javaslatokkal a régóta esedékes épületrekonstrukció első ütemére vonatkozóan.

Az Iparművészeti Múzeum ősszel pozíciójába visszahelyezett főigazgatója, Takács Imre december végén az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, ha minden a tervek szerint alakul, 2011-ben elkezdődhet az intézmény rekonstrukciójának első szakasza. Mint mondta, a több évre tervezett felújítás teljes költsége mintegy 14 milliárd forintra rúg, ebből az első szakasz várhatóan 5 milliárd forintba kerül.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés