bezár
 

zene

2011. 02. 14.
Egri Tavaszi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország uniós elnöksége kapcsán az összeurópai kulturális értékek jegyében rendezik meg az idei, immár XI. Egri Tavaszi Fesztivált március 15. és április 3. között - jelentette be a rendezvénysorozat hétfői, Egerben megtartott beharangozó sajtótájékoztatóján a város alpolgármestere.

prae.hu

A fesztivál csaknem három hete alatt számos programmal várják a település lakóit, illetve a városba látogatókat. Ekkor rendezik meg például az Ethno Funk Fesztivált és a XXI. Magyar Stúdiószínházi Fesztivált is - közölte Rázsi Botond.

Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a Budapesti Tavaszi Fesztivál mellett az idén 11 városban rendeznek tagfesztiválokat, a többi között azzal a céllal, hogy a kulturális programokon keresztül élénkítsék a települések idegenforgalmát. Ugyanakkor fontos közösségteremtő szerepet is szánnak a kulturális rendezvényeknek - hangsúlyozta.

Az idei tavaszi fesztiválon az európai értékek bemutatása mellett a kelet-közép-európai kultúrát is meg kívánják ismertetni a Magyarországra látogatókkal - tette hozzá a nemrégiben kinevezett ügyvezető.

Az egri fesztivál az Egri Szimfonikus Zenekar koncertjével veszi kezdetét, amelyen Liszt és Mahler műveit hallhatja a közönség. Március 18-án és 22-én az Egri Gárdonyi Géza Színház Tánctagozata Tiszta Tánc című produkcióját láthatják az érdeklődők, március 21-én pedig a Budapest Ragtime Band ad koncertet.

Április 1-jén és 2-án rendezik meg az Ethno Funk Fesztivált, amelyen hét világzenei együttes lép fel. A népzene és a rock and roll ötvözése jegyében április 3-án játszik a közönségnek, a Csík Zenekar, valamint Ferenczi György és a Rackajam. Március 27. és április 3. között pedig a stúdiószínházi fesztivál programjában 9 társulat 10 produkcióját tekintheti meg a publikum.

A teljes programsorozatnak a Gárdonyi Géza Színház mellett a Bartakovics Béla Közösségi Ház és a Hotel Eger konferenciaterme ad otthont.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 4 millió, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. félmillió, a Nemzeti Kulturális Alap pedig a Gárdonyi Géza Színház pályázata alapján 4,5 millió forinttal támogatja az Egri Tavaszi Fesztivál megrendezését. Az önkormányzat ugyancsak 4,5 millió forinttal járul hozzá a költségekhez.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés