bezár
 

art&design

2011. 02. 14.
Vasárnapig látható még Botero
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnapig láthatók még Fernando Botero művei a Szépművészeti Múzeumban; a kiállítást eddig több mint 70 ezren látták, így minden bizonnyal a rendszerváltozás utáni időszak leglátogatottabb kortárs bemutatójaként zár majd a tárlat.

prae.hu

"Fernando Botero egy remekműve Budapesten marad, a kolumbiai mester ugyanis az 1992-ben festett, Önarckép című művét nagylelkű gesztusként a Szépművészeti Múzeumnak adományozta" - emlékeztetett Lévay Zoltán, az intézmény kommunikációs osztályvezetője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint felidézte, a szeptember végén nyílt kiállítás eredetileg január végén zárt volna be, de a mester a nagy érdeklődésre való tekintettel engedélyezte, hogy egy hónappal tovább maradjanak művei Budapesten.

A kiállításon a népszerű alkotó munkáival első alkalommal találkozhat a magyar nagyközönség: a csaknem hatvan, javarészt nagy formátumú olajfestmény és szobor a művész elmúlt húsz évének munkásságáról ad áttekintést.

Az 1932-ben született, kalandos életű és rendkívül termékeny művész most bemutatott alkotásai bepillantást engednek Botero sajátságos világába, amely monumentalitásra és időtlenségre törekszik.

A kiállításon egyben képet kaphatnak a látogatók arról is, hogy a kolumbiai művész miképpen merít ihletet és fejezi ki tiszteletét a klasszikusnak számító európai mesterek előtt, de a tárlat elkalauzolja a látogatókat Latin-Amerika élettől duzzadó, színpompás vidékeire is - olvasható az összegzésben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés