bezár
 

zene

2011. 02. 12.
Grammy-díj - Sztárparádé, esélylatolgatás, on line közvetítés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Korosztályokon és műfajokon átívelő mintegy 3 és fél órás gálaműsor keretében adják majd át vasárnap Los Angeles-i Staples Centerben az amerikai zeneipar kiemelkedő teljesítményeit elismerő Grammy-díjakat.

prae.hu

A fellépők között olyan legendák lesznek jelen, mint Mick Jagger (először a Grammy-díjkosztón), Barbra Streisand és Bob Dylan, a fiatal rajongók által istenített Kate Perry, Lady Gaga, a Muse, az Arcade Fire és a Lady Antebellum. Valamennyiüket háttérbe szoríthatja azonban, hogy Dr. Dre és Eminem közösen adja majd elő az I Need a Doctort.

Visszatér a színpadra Cee Lo Green, Gwyneth Paltrow és a Muppet Show figurái alkotta, már korábban is kirobbanó sikert aratott formáció. A műsorban helyet kapott egy, a detroiti műtétje után lábadozó, 18-szoros Grammy-díjas Aretha Franklin számára készített Valentin-napi egyveleg is. Az októberben elhunyt Solomon Burke emlékére Raphael Saadiq elénekli az Everybody Needs Somebody to Love-ot.

A műsorszámok felkonferálói között lesz Zac Brown, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Matthew Morrison, Ryan Seacrest, Jason Segel, Keith Urban és will.i.am is.

A USA Today 10 kategóriában osztotta meg olvasóival a Grammy-esélyesekkel kapcsolatos tippjeit. A lap úgy véli, hogy az év legjobb albuma Eminem Recoveryja lesz az általa jobbnak tartott The Suburbs helyett (Arcade Fire). A legjobb hangfelvételért járó elismerés a Lady Antebellum Need You Nowja lesz az újság szerint.

A lap egyértelműnek tartja, hogy a legjobb új előadó Drake, a legjobb énekesnő Lady Gaga, a legjobb férfi énekes Urban lesz, urbánus/alternatív kategóriában pedig Cee Lo Green végez majd az élen. A rockbandák között a papírforma szerint a Ready To Startot előadó Arcade Fire végezhet az első helyen, akikkel szemben a USA Today a The Black Keyst tartaná érdemesnek a Grammy-díjra.

A lap szerint a szólórapperek között is Eminem lesz a nyerő a Not Afraiddel, holott megítélése szerint ebben a műfajban az elismerés most inkább Kanye Westnek járna a Power előadásáért. A producerek között a The Smeezingtons tűnik befutónak, amellyel szemben az újság szerint a Lady Gagát menedzselő RedOne-nak járna a Grammy.

A Grammyt, az amerikai zeneipar legnagyobb presztízsű díját 1958-ban alapították. A Billboard amerikai zenei magazin a nyilvános fellépési lehetőségeket rangsoroló 100-as listáján mind a lemezeladásokra gyakorolt hatása, mind pedig a hírverés szempontjából a Grammyt helyezte az első helyre.

A gála több mint háromórás műsorát élőben közvetíti a CBS tévétársaság közép-európai idő szerint hétfőn hajnali 2 órától. A gála az interneten a grammy.com, a cbs.com és a www.youtube.com/thegrammys oldalakon is figyelemmel kísérhető.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés